Supply Chain Director

 

Supply Chain Director

 

Organisatie

Koninklijke Mosa is een Nederlandse producent van keramische tegels met een historie van ruim 135 jaar. Vanuit de fabrieken in Maastricht vinden jaarlijks 6 miljoen vierkante meters wand- en vloertegels hun bestemming in Europa, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Azië. In Nederland is de onderneming hierin marktleider. Koninklijke Mosa heeft een omvangrijk assortiment tegels in vele maten, kleuren en dessins, voor binnen en buiten en is vooral gesprekspartner van (interieur) architecten. Egeria is eigenaar van Koninklijke Mosa sinds 2005.

 

In twee fabrieken in Maastricht produceert Mosa een breed assortiment innovatieve producten, meerdere malen bekroond met Red-Dot Awards en andere prijzen voor innovatief design.

 

Mosa werkt aan een nieuwe strategie met focus op groei. Door de toenemende complexiteit in de keten en de steeds hogere eisen van klanten op het gebied van kwaliteit en levertijden, wil Mosa werken aan een voorspelbare, betrouwbare én transparante keten. Supply chain denken heeft reeds de aandacht en wordt steeds relevanter om nog beter op de behoeften van de klant in te spelen.

 

Positie

De Supply Chain Director is een nieuwe positie in de organisatie. Deze rol is gecreëerd om een betere afstemming tussen vraag en aanbod te realiseren. Het doel van de functie is om een Supply Chain strategie te ontwikkelen en neer te zetten binnen Mosa. Hierbij wordt rekening gehouden met Mosa’s groeistrategie en doelstellingen met betrekking tot productbeschikbaarheid, levertijd en kwaliteit.

 

Supply Chain moet nadrukkelijk een bijdrage leveren aan het onderscheidend vermogen van de onderneming, een “service like no other”. Dit betekent een hoge mate van leverbetrouwbaarheid en flexibiliteit, binnen de kaders van, beschikbare capaciteit, voorraadruimte en efficiënte productie.  In dit speelveld wordt proces en keten denken steeds belangrijker. Een nieuw te implementeren ERP systeem gaat dit geheel ondersteunen.

 

De Supply Chain Director zal zijn eigen team inrichten. Het team zal bestaan uit order management, demand planning, warehousing, transport en logistiek. De kandidaat zal ook een rol spelen in contract manufacturing en insourcing. Deze afdelingen hangen nu nog onder verschillende disciplines (Operations, Commercie, etc).

 

De Supply Chain Director stuurt een team aan van in totaal circa 20-25 FTE.  De nieuwe Director rapporteert direct aan de CFO.

 

Persoonlijk profiel

De gezochte kandidaat heeft een combinatie van conceptueel vermogen (neerzetten van de SC visie), bovengemiddeld analytisch vermogen zonder te theoretiseren, hands on mentaliteit, mensen voor zich weten te winnen (authentiek en besluitvaardig) en tenslotte een team smeden met leiderschap.  Een kandidaat die komt om toegevoegde waarde te creëren.  En de processen inzichtelijk, meetbaar en dus verbeterbaar maakt. Een kandidaat die autonoom in de Mosa omgeving beweegt, gemakkelijk met klanten communiceert en Supply Chain ‘neerzet’ in alle hectiek van de dag.

 

Opleiding en ervaring

 • Academisch/hbo werk- en denkniveau, bij voorbeeld uit FMCG, Retail, industrie;
 • Circa 10 jaar relevante ervaring in supply chain. Ervaring met maakindustrie en een internationale omgeving is een pré.
 • Ervaring als supply chain eindverantwoordelijke en/of lid van management team (MT);
 • Ervaring in opzetten, verbeteren en optimaliseren van supply chain processen in een internationale context;
 • Ervaring met en kennis van Informatie en rapportage systemen (ERP); implementatie ervaring is een plus.
 • Gewend te werken in complexe organisaties met diverse interne en externe belangen.
 • Gewend om samen met klanten te denken in het verbeteren van de brede supply chain.

 

Competenties

 • Combinatie conceptueel / analytisch en operationele slagkracht
 • Rust, houdt overzicht, stevige persoonlijkheid en overtuigingskracht;
 • Resultaatgerichtheid; pragmatisch en doelgericht. Kan tegen een stootje;
 • Ondernemend en initiatiefrijk, signaleert kansen en gaat zelfstandig over tot actie. Impact door daadkracht;
 • Organisatiesensitief, snapt hoe hazen lopen, toont stijlflexibiliteit, creëert acceptatie voor ideeën;
 • Klantgericht samenwerken. Voelt zich verantwoordelijk voor de performance van de gehele organisatie (en niet alleen zijn eigen afdeling);
 • Analytisch en conceptueel vermogen. Plaatst situaties in een groter kader, overziet mogelijke gevolgen van ideeën. Fact-based;
 • Leidinggevende en coachende capaciteiten. Is in staat om (senior) medewerkers te inspireren, ontwikkelen en aan te trekken;
 • Open en direct communiceren. Kan goed luisteren. Schakelt goed met verschillende lagen in de organisatie;
 • Creatief en innovatief: komt met nieuwe ideeën, benaderingen of inzichten. Zoekt mogelijkheden voor de organisatie om zich te verbeteren.
 • Comfortabel met “challenger” rol in de organisatie.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

 

Arbeidsvoorwaarden

Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met het niveau van de functie en afhankelijk van het niveau van de kandidaat.


Locatie

Hoofdkantoor Mosa te Maastricht.

Joost Ouwerkerk

Executive search specialist in Industrie & Handel

 

Joost is mede oprichter van Lyncwise. Hij is vakman en trusted advisor, die dagelijks werk maakt van het verbinden van mensen en organisaties. Het gericht toewerken naar de ‘stip op de horizon’ is wat hem drijft. Hij zet zijn kennis en ervaring in bij mkb-, familie- en private equity-bedrijven. Posities: commercie, operations en finance. Klanten merken vaak op dat Joost ‘echt bij hen past’. Dat komt door zijn persoonlijke en professionele aanpak. En ook heel fijn in dit vak: hij ‘leest’ mensen goed en beschrijft ze in essentie.

 

Joost Ouwerkerk
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 290 038 95
joost.ouwerkerk@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Joost

Share this: