Supply Chain Manager

 

 

 

Supply Chain Manager

 

Organisatie

Kompak Nederland B.V. is een toonaangevende partner voor merkeigenaren en producenten van home & personal care producten in heel Europa. In de moderne en gespecialiseerde productielocatie in Etten-Leur mengt en verpakt Kompak reinigings- en verzorgingsproducten (vloeistoffen en poeders). Meer dan zestig jaar ervaring met A-merken maakt van Kompak een snelle, innovatieve en grensverleggende contractverpakker op het gebied van vloeistoffen, tabletten en poeders.

 

Kompak is contractmenger en -verpakker voor onder meer een aantal zeer gerenommeerde klanten en verwerkt een grote hoeveelheid en diversiteit aan producten middels een productiecapaciteit van zo’n 20-tal afvullijnen. De diversiteit aan producten en de gemiddelde  orderomvang in combinatie met de kwalitatieve vereisten maken Kompak tot een dynamische co-packer met een hoge mate van logistieke en productiecomplexiteit.

 

Er zit veel potentieel in de onderneming. Kompak is een portfolio bedrijf van Rabo Investments. Deze investeringsarm van Rabobank staat bekend als een betrokken aandeelhouder en heeft een geïnvesteerd vermogen van Є 1,5 miljard. Kompak en de investeerder delen dezelfde ambitie. De seinen staan op groen, de ambitie is hoog.

 

Positie

Door de toenemende omvang en complexiteit in de (grondstoffen-) keten en de steeds hogere eisen van klanten op het gebied van kwaliteit, onderscheidend vermogen en levertijden, werkt Kompak aan een voorspelbare, betrouwbare én transparante operatie.

 

Om de verdere uitbouw van het bedrijf mee te helpen inrichten, begeleiden en succes in de toekomst te garanderen, zoekt Kompak een ervaren, gedreven en enthousiaste Supply Chain Manager (m/v). Eindverantwoordelijk voor de totale Supply Chain (inkoop, planning, warehousing en levering) binnen Kompak. De nieuwe manager geeft leiding aan vijf collega’s op de afdeling SCM (onder leiding van een teamleider Supply Chain) en het Team Warehouse (teamleider, twee administratief medewerkers en acht reachers). Is lid van het MT.

 

Het doel van de positie is het bereiken van een optimale inzet van de productiecapaciteit binnen de service-afspraken met de klant alsmede het stimuleren/optimaliseren van de inzet van vrije productiecapaciteit.

 

Opsomming taken & verantwoordelijkheden

 • Ontwikkelen en implementeren van een Supply Chain strategie als afgeleide van de Operations strategie
 • Het aansturen van het optimaal invullen van de bezetting van de productiecapaciteit voor zowel korte als middellange termijn
 • Waarborgen productbeschikbaarheid o.b.v. commerciële vraag
 • Het team verder ontwikkelen, doorselecteren en meenemen in de supply chain gedachte
 • Het optimaliseren van de processen en deze inrichten in huidige ERP en planningssysteem
 • De ICT infrastructuur optimaliseren d.w.z. herautomatiseren naar een geïntegreerd ERP/MRP-systeem
 • Het continu verbeteren van de warehouse- en inkoopprocessen door het initiëren en implementeren van verbetertrajecten
 • Inrichten en operationaliseren van een leveranciersbeoordelingssysteem en inrichten van SLA’s met leveranciers in afstemming met de SLA’s met klanten
 • Waarborgen van een efficiënte, beheerste en betrouwbare product- en informatiestroom van en naar afnemers en leveranciers

 

Persoonlijk profiel

De gezochte kandidaat heeft een combinatie van conceptueel vermogen (neerzetten van de SC visie), bovengemiddeld analytisch verstand (maar er niet in blijven hangen), operationeel down to earth (gestampte pot), mensen voor zich winnen (oprecht doch besluitvaardig) en tenslotte een  team smeden met leiderschap. Een kandidaat die komt om toegevoegde waarde te creëren en de processen inzichtelijk, meetbaar en dus verbeterbaar maakt. Een kandidaat die autonoom in het MT beweegt  en ‘de nieuwe’ Supply Chain neerzet in alle hectiek van de dag.

 

 • Hbo-/academisch werk- en denkniveau in bijvoorbeeld bedrijfskunde of logistiek
 • Minimaal 10 jaar leidinggevende ervaring in supply chain. Combinatie van compacte (familie-) bedrijven i.c.m. ervaring bij een multinational
 • Komt bij voorbeeld uit FMCG, Retail, industrie
 • Innovatief en conceptueel sterk. In staat om de gehele Supply Chain te overzien, de lijnen uit te zetten en verbeteringen door te voeren
 • Communicatief vaardig, analytisch sterk en in staat anderen te motiveren
 • Ruime kennis van en ervaring met MRP/ERP-systemen, kennis van SAP business one is een pre
 • Affiniteit met (her-)automatiseringsprocessen.

 

Arbeidsvoorwaarden

De positie is aantrekkelijk vanwege de nieuw te creëren dynamiek binnen het bedrijf (groei, cultuur, innovatie, efficiëntie). De ruimte om zich te onderscheiden is volop aanwezig. Hier succesvol zijn betekent het zichtbare grote verschil leveren in de verbetering van de efficiëntie. Last but not least is er de goede beloning. De uiteindelijke hoogte van het salaris hangt mede af van de huidige salarisindicatie van de kandidaat. Een laptop, pensioenbijdrage en een mobiele telefoon behoren tot de standaarduitrusting.

 

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

 

Joost Ouwerkerk

Executive search specialist in Industrie & Handel

Joost is mede-oprichter van Lyncwise. Hij is vakman en trusted advisor, die dagelijks werk maakt van het verbinden van mensen en organisaties. Het gericht toewerken naar de ‘stip op de horizon’ is wat hem drijft. Hij zet zijn kennis en ervaring in bij mkb-, familie- en private equity-bedrijven. Posities: commercie, operations en finance. Klanten merken vaak op dat Joost ‘echt bij hen past’. Dat komt door zijn persoonlijke en professionele aanpak. En ook heel fijn in dit vak: hij ‘leest’ mensen goed en beschrijft ze in essentie.

 

Joost Ouwerkerk
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Laapersveld 75, Hilversum
+31 6 290 038 95
joost.ouwerkerk@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Joost

Share this: