Technisch Inkoper/Site Teamlead

 

 

Technisch Inkoper/Site Teamlead

 

‘Zet inkoop op de kaart bij snelgroeiende onderneming’

 

 

Onderneming

Unlimited Spare Parts is ontstaan uit de samenvoeging van een zestal compacte bedrijfjes in Nederland en Polen door een Nederlandse Private Equity firm. Samen vormen zij een “one stop shop” specialty groothandel in aftermarket slijtage onderdelen, waaronder messen, die in de vleesverwerkende industrie en in de voedselverpakkingsindustrie worden gebruikt. Daarnaast heeft het bedrijf een messenslijperij en een hightech fabriek in Polen waar hoogwaardige kwaliteit messen en slijtage onderdelen kunnen worden geproduceerd.

 

Positie

De snelle groei van de organisatie maakt dat er veel kansen liggen voor een verdere professionalisering van de inkoopafdeling. Hierdoor is USP op zoek naar een technische inkoper die met een scherpe blik de bestaande processen bekijkt en actief bijdraagt aan verbetering. Maakt de technische vertaalslag tussen de behoefte van de klant, de leverancier en/of de eigen productie in Polen. Dit gebeurt voor de gehele Unlimited Spare Parts ‘Groep’.
Naast inkoop krijgt hij/zij de verantwoordelijkheid over de aansturing van het team van Heerhugowaard. Site Teamlead. Dit behelst de coördinatie van het ingeplande onderhanden werk om tot de best mogelijke en meest efficiënte manier van productie te komen.

 

Taken & verantwoordelijkheden

 • De technisch inkoper is verantwoordelijk voor het inkoopbeleid en het onderhoud, maar neemt ook de feitelijke inkoop voor diens rekening.
 • Als site teamlead Heerhugowaard neemt hij/zij de toebedeling/coördinatie van het onderhanden werk op zich.
 • Verantwoordelijk voor het inkopen van technische onderdelen en weet met kennis deze onderdelen in te kopen conform de hoge kwaliteitsnormen, tegen zo gunstig mogelijke voorwaarden. Waarborgen dat aan de inkoopvoorwaarden wordt voldaan. Stroomlijnen van de inkoopprocessen.
 • In nauwe samenwerking met de productielocatie in Polen beoordelen welke onderdelen in-house kunnen worden geproduceerd en het bijdragen tot de realisatie hiervan.
 • Verantwoordelijk voor de realisatie van inkoopdoelstellingen, -besparingen en -verbeteringen.
 • In het kader van leveranciersmanagement op zoek gaan naar nieuwe leveranciers en het maken van afspraken met bestaande leveranciers. Gemaakte afspraken worden vastgelegd in raamovereenkomsten en SLA’s (service level agreements).
 • Regelmatig contact met engineers over onderdelen, de make or buy, kwaliteitsverbeteringen tov OEM leveranciers.
 • Aan de hand van de QLTC (Quality, Logistics, Technology en Costs) worden de prestaties van de leveranciers beoordeeld.
 • Coachen van de junior inkoper in het onderhandelen met leveranciers en hem de kneepjes van het vak leren.
 • Rapporteert rechtstreeks aan de directie.

 

Profiel

 • Hbo/hts werk- en denkniveau, nadruk op techniek, inkoop, supply chain management. Bij voorkeur NEVI 1 en/of NEVI 2.
 • Meerdere jaren (leidinggevende/coördinerende) ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Als persoon een relatiebouwer, communicatief sterk en een scherpe onderhandelaar met een goed gevoel voor cijfers (met behoud voor relaties).
 • Hands-on mentaliteit.
 • Collega´s enthousiasmeren en meenemen in de ontwikkelingen in jouw taakveld.
 • Visie en ambitie omzetten in concrete resultaten.
 • Zoeken naar continu verbetering en het aanbrengen van een lijn in de werkzaamheden en in de samenwerking met collega’s.
 • Oplossingsgericht
 • Ervaring met ERP systemen.
 • Goede beheersing van de Nederlandse, Duitse en Engelse taal. Pools is een absolute pre.

 

Arbeidsvoorwaarden

De positie is aantrekkelijk vanwege de nieuw te creëren dynamiek binnen het bedrijf (groei, cultuur, innovatie, efficiëntie). De ruimte om zich te onderscheiden is volop aanwezig. Hier succesvol zijn betekent het zichtbare grote verschil leveren in de verbetering van de hele onderneming.
Last but not least is er de goede beloning. De uiteindelijke hoogte van het salaris hangt mede af van de huidige salarisindicatie van de kandidaat. Een pensioenbijdrage, laptop en mobiele telefoon behoren tot de standaarduitrusting.

 

Locatie

Heerhugowaard met regelmatig bezoek aan Apeldoorn en nauw contact met Polen.

 

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Joost Ouwerkerk

Executive search specialist in Industrie & Handel

Joost is mede-oprichter van Lyncwise. Hij is vakman en trusted advisor, die dagelijks werk maakt van het verbinden van mensen en organisaties. Het gericht toewerken naar de ‘stip op de horizon’ is wat hem drijft. Hij zet zijn kennis en ervaring in bij mkb-, familie- en private equity-bedrijven. Posities: commercie, operations en finance. Klanten merken vaak op dat Joost ‘echt bij hen past’. Dat komt door zijn persoonlijke en professionele aanpak. En ook heel fijn in dit vak: hij ‘leest’ mensen goed en beschrijft ze in essentie.

 

Joost Ouwerkerk
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Laapersveld 75, Hilversum
+31 6 290 038 95
joost.ouwerkerk@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Joost

Dorien Weber

Executive search specialist in Manufacturing, Energy & Logistics

 

Een senior consultant en business partner met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van Operations, Supply Chain, Operational excellence (Lean Six Sigma). Door haar netwerk en brede ervaring, onder andere als managing consultant bij Fairlaine, weet Dorien bovendien snel het gevraagde profiel helder te krijgen en de juiste verbindingen tot stand te brengen. Gedreven, authentiek, betrouwbaar, gedisciplineerd en eerlijk: allemaal woorden die op haar van toepassing zijn. En die wellicht verklaren waarom ze zo’n grote gunfactor heeft.

 

Dorien Weber
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Laapersveld 75, Hilversum
+31 6 111 712 21
dorien.weber@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Dorien

Share this: