Verkoopleider Dirk van den Broek

Detailresult Groep

 

Verkoopleider
Dirk van den Broek

 

Organisatie

 

Detailresult Groep

Detailresult Groep N.V. (DRG) is een familiebedrijf met als aandeelhouders de families Kat en van den Broek. DRG exploiteert de formules Dirk en DekaMarkt. De aandeelhoudersbelangen worden behartigd door een onafhankelijke Raad van Commissarissen. De directie van Detailresult Groep N.V. bestaat uit Albert Voogd (CEO) en Bart Oprel (CFO), die samen met de directeuren van de diverse business units het managementteam van de organisatie vormen.

Naast de twee supermarktketens Dirk van den Broek en DekaMarkt, bestaat DRG uit een Productiebedrijf (DRP), een Logistieke afdeling (DRL) en de centrale services organisatie (DRS). Detailresult Services (DRS) verzorgt zaken als ICT, HR, Finance & Control, Commercie en Vastgoed. DRG is aangesloten bij inkooporganisatie Superunie. In totaal telt DRG meer dan 200 filialen, 22.000 medewerkers en een consumenten omzet van € 2Mld.

 

Missie en visie

DRG wil klanten inspireren en verrassen met vernieuwende en onderscheidende formules en maximaal voordeel bieden op het gebied van prijs/kwaliteitverhouding, assortiment, service en gemak.

 

DRG wil een autonome groei realiseren die minimaal gelijk is aan de marktgroei. Dat doet DRG onder meer door klantvoordeel centraal te stellen in alle beslissingen en activiteiten, alsmede door acquisitie van verkooppunten in bestaande en aangrenzende regio’s en door aansluiting van andere familiebedrijven. Zo kan DRG haar marktpositie versterken, regionaal een dominante speler zijn en blijven én maximaal synergievoordeel realiseren.

 

Strategie

Door formule-uitgangspunten centraal te stellen en optimaal gebruik te maken van technologische ontwikkelingen wil DRG zich blijvend onderscheiden en focus aanbrengen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de eigen productiebedrijven. Hiermee houdt DRG alles in eigen beheer en kan DRG onderscheidende versproducten leveren die de kwaliteit en winstgevendheid verbeteren. Ook als het gaat om het aantrekken en behouden van getalenteerde medewerkers heeft DRG een duidelijke focus. Zo bieden zij uitdagende verantwoordelijkheden en volop ondersteuningen voor verdere ontwikkeling binnen DRG.

 

Verantwoord ondernemen

Detailresult Groep kiest ervoor om dit alles op een duurzame en verantwoorde wijze te doen. Het bedrijf neemt  verantwoording voor maatschappelijke problemen als milieu, gezondheid en veiligheid én streeft ernaar een positieve bijdrage hieraan te leveren. Dat gebeurt onder meer door het aanbod van duurzaam geproduceerde, gezonde voeding, duurzame inzetbaarheid van medewerkers, veiligheid voor klanten en medewerkers en het efficiënt omgaan met energie.

 

Dirk

Dirk van den Broek is een familiebedrijf met een rijke historie. Gestart op de melkkar door Amsterdam, met in 1942 de eerste melkzaak en tot op de dag van vandaag één van de bekendere merken in Nederland. Inmiddels werken er circa 12.500 medewerkers in 123 vestigingen verspreid over Nederland. De kerngebieden zijn Noord- en Zuid-Holland. Daarnaast heeft Dirk ook supermarkten in Utrecht, Overijssel, Noord-Brabant, Gelderland, Flevoland, Friesland en Zeeland. Dirk is een supermarkt met een sterke focus op prijs-kwaliteit, met zeer scherpe acties voordelig voor de klant. ‘De beste kwaliteit voor de laagste prijs’ en meer A-merken in de schappen dan andere discounters. Uit het laatste onderzoek van de Consumentenbond (januari 2019) blijkt dat Dirk de goedkoopste supermarkt voor de dagelijkse boodschappen is. Directeur Marcel Huizing: “Dirk hanteert altijd de laagste prijs. Niet alleen met A-merken, vers en biologisch, maar dus ook met de dagelijkse artikelen van het huismerk of het budgetmerk. Deze prijspeiling van de Consumentenbond bewijst dat wederom.”

 

Voor meer info, zie: https://werkenbijdirk.nl/overons/dirk

 

Positie


Verkoopleider

De Verkoopleider is verantwoordelijk voor de optimale executie van commerciële, financiële, personele en procesmatige doelstellingen en klant- en medewerkerstevredenheid binnen zijn/haar regio. Hij of zij geeft leiding aan 12 tot 15 supermarktmanagers in zijn/haar regio. De Verkoopleider rapporteert aan de Operationeel Manager (Martin Schuurmans) die verantwoordelijk is voor de gehele winkeloperatie (123 winkels). De Operationeel Manager rapporteert aan de Directeur Dirk van den Broek (Marcel Huizing).

 

De Verkoopleider werkt planmatig en is gericht op het behalen van de jaardoelstellingen op het gebied van: omzet, loonkosten en lekkage & geregistreerd verlies. Daarbij maakt hij of zij optimaal gebruik van de centrale stafafdelingen. De Verkoopleider zorgt voor een juiste uitvoering van de interne bedrijfsprocessen in de commerciële regio conform beleidsuitgangspunten. De Verkoopleider coacht op de individuele kwaliteiten van de verantwoordelijke supermarktmanagers om een goede mix van resultaat en groei te bewerkstelligen. Verkoopleiders werken gezamenlijk aan regio overstijgende thema’s en leiderschapsontwikkeling van de filiaalmanagement teams voor de gehele winkeloperatie.

 

Resultaatgebieden

 • Jaarplan
 • Bedrijfsvoering
 • Realisatie
 • Rapportages
 • Ontwikkeling en optimalisatie
 • Verandermanagement
 • Leidinggeven
 • Personeelsmanagement

 

Persoonlijk profiel


Opleiding en ervaring

 • Afgeronde hbo/wo-opleiding
 • Minimaal 6 jaar relevante commerciële ervaring, waarvan minimaal 2 jaar als operationeel manager, district manager, rayon manager, of verkoopleider in de food retail

 

 Competenties

 • Leiderschap: richting en sturing geven aan anderen om een beoogd doel/resultaat te bereiken
 • Klantgerichtheid: afstemmen van eigen inspanningen op de behoeften en wensen van interne en/of externe klanten
 • Resultaatgerichtheid: sturen van zichzelf en/of anderen op al dan niet expliciet geformuleerde doelen met het oog op efficiency en effectiviteit
 • Besluitvaardigheid: beslissingen nemen door middel van het ondernemen van acties
 • Overtuigingskracht en beïnvloeding: proberen anderen te overtuigen van een bepaald standpunt en trachten instemming te verkrijgen door gebruik te maken van de juiste argumenten en methode
 • Probleemoplossend vermogen: herkennen van belangrijke informatie, leggen van verbanden tussen gegevens en bedenken van alternatieve oplossingen en aangeven van consequenties
 • Initiatief: kansen zien en zelfstandig tot actie overgaan. Liever uit zichzelf beginnen dan passief afwachten
 • Integriteit: handhaven van algemeen aanvaarde sociale en ethische normen in activiteiten die met het werk te maken hebben
 • Samenwerken: een actieve bijdrage leveren aan een gezamenlijk resultaat of probleemoplossing, ook wanneer de samenwerking een onderwerp betreft dat niet direct van persoonlijk belang is. Kijkt verder dan zijn of haar eigen verantwoordelijkheid

 

Regio

Dirk zoekt een kandidaat voor de regio: Dordrecht, Oud-Beijerland, Goes. Idealiter woont de kandidaat in (de buurt van) deze regio.

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Joris van Lommel

Executive search specialist in Digital, FMCG, Retail & Consumer Goods

 

Joris is ‘trusted advisor’ van zowel getalenteerde kandidaten als van bijzondere bedrijven. Een natuurlijke verbinder die ambities en passies expliciet maakt en meeweegt in de besluitvorming. Hij heeft jarenlange ervaring in bemiddeling van ‘top potentials’ in de disciplines supply chain, commercie en strategie – in het bijzonder voor bedrijven in verandering/private equity. Dat doet hij gedreven en met flair. Joris heeft gedurende zijn bijna 20-jarige loopbaan een zeer relevant netwerk opgebouwd. Hij komt snel tot de kern, weet wat er in de praktijk speelt en staat in voor een hoog kwaliteitsniveau. Een echte vakman: gedreven, kritisch, doortastend en positief.

 

Joris van Lommel
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 536 677 46
joris.vanlommel@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Joris

 

Share this: