“Flexibiliteit, purpose en groei: sleutels tot het aantrekken van de nieuwe generatie leiders”

“Flexibiliteit, purpose en groei:
sleutels tot het aantrekken van de nieuwe generatie leiders”

– geschreven door Charlotte Schepers – 

Bij Lyncwise Executive Search hebben we regelmatig gesprekken met onze opdrachtgevers over de actuele uitdagingen die de schaarste op de arbeidsmarkt met zich meebrengt. Hierbij richten we ons niet alleen op de krapte en de complexiteit van het ‘vinden’ van de juiste mensen, maar ook op de essentiële vraag ‘hoe’ we deze veelbelovende nieuwe medewerkers kunnen aantrekken en behouden. Een uitermate relevant vraagstuk aangezien het gaat om de nieuwe leiders en/of opvolging van directieleden bij onze opdrachtgevers. Deze nieuwe generatie (de Millennials en de ‘generatie Z’), met potentieel om door te groeien naar leidinggevende eindverantwoordelijke posities, hebben een ander werkethos en perspectief op werk en carrière.

Leven om te werken

Deze jonge professionals hebben een duidelijk doel voor ogen: voldoening, impact en betekenis in hun werk. Ze laten zich niet louter leiden door het verlangen naar een salaris; ze zoeken naar een diepere betekenis in wat ze doen en willen bijdragen aan iets dat groter is dan henzelf. Werk is voor hen niet alleen een middel om te overleven, maar een manier om te leven en vervulling te vinden.

Deze generatie hecht waarde aan een gezonde balans tussen werk en privé, flexibiliteit en autonomie. Ze koesteren hun individualiteit en zijn niet alleen geïnteresseerd in wat werkgevers hen te bieden hebben, maar ook in hoe ze hun eigen behoeften en doelen kunnen vervullen. Zelfs in een flexibele werkomgeving zoeken ze naar verbondenheid en zekerheid. Thuiswerkmogelijkheden en flexibele werktijden zijn voor hen belangrijk.

Daarnaast verlangen ze naar organisaties die een duidelijke purpose hebben, een positieve impact hebben op de samenleving en waar ze zich kunnen identificeren met de waarden en missie. Ze streven voortdurend naar professionele groei en ambiëren snel leiderschapsposities.

Opgegroeid met technologie, verwachten ze een moderne en geavanceerde werkomgeving waarin inclusie en gelijkheid centraal staan. Kortom, deze jonge talenten zijn gedreven, geïndividualiseerd en tech-savvy, maar ook op zoek naar zinvol werk dat bijdraagt aan een betere wereld.

Voldoen aan veranderende behoeften

Om succesvol te zijn in het aantrekken en behouden van deze nieuwe generatie leiders, moeten organisaties zich aanpassen aan hun veranderende behoeften en verwachtingen. Cruciaal zijn flexibiliteit, purpose of maatschappelijke impact, groeikansen, technologische vooruitgang en inclusie. Werkgevers kunnen dit realiseren door ruimte te bieden voor persoonlijke groei, zingeving en werkgeluk. Flexibele werkomgevingen (inclusief moderne digitale tools en systemen) en diverse werkvormen kunnen worden aangeboden, terwijl individuele ontwikkeling wordt gestimuleerd. Een inclusieve en diverse werkomgeving is eveneens van essentieel belang.

Door zich aan te passen aan de veranderende behoeften en waarden van deze nieuwe generaties kunnen organisaties niet alleen beter talent aantrekken en behouden, maar ook efficiëntie en productiviteit bevorderen en daarmee bouwen aan een toekomstbestendige en succesvolle organisatie.

Lyncwise Executive Search ondersteunt organisaties bij het identificeren en aantrekken van talenten die perfect passen bij hun bedrijfscultuur en doelen, met oog voor het veranderende werkethos van deze nieuwe generaties.

“Wij geloven in het bij elkaar brengen van ambities op directie- en managementniveau!”

Onze diensten

Wat vinden onze klanten?

Onze klanten