Business Partner Planning

vervuld Arnhem Gepubliceerd op: 11-07-2022
vervuld

Arnhem
Gepubliceerd op: 11-07-2022
In het kort
Academisch werk-en denkniveau met relevante afgeronde opleiding zoals (Technische) Bedrijfskunde, Supply Chain Management of vergelijkbaar
Een set aan secundaire voorwaarden die je zelf kunt samenstellen.
Positie vervuld

Business Partner Planning

Positie

Jij bent een verbinder met strategisch inzicht en executiekracht. Jij legt het accent op verder ontwikkelen, implementeren en borgen van heldere procesvoering & planning zodat de maakbaarheid van het werk aan het elektriciteitsnet wordt vergroot.

Je werkt voor het bedrijfsonderdeeel Strategisch Resource Management (SRM). Dé plek waar de maakbaarheid van het werkpakket geborgd wordt door het werk integraal te plannen, te zorgen voor beschikbaarheid en optimale inzet van resources (PMD), te innoveren en te zorgen dat resources tijdig op de juiste plek aanwezig zijn.

Als Business Partner Planning ga je aan de slag met het bouwen aan de integrale planningsfunctie voor één van de organisatie onderdelen van Alliander. Jij hebt de verantwoordelijkheid om het gehele planproces op te zetten en te implementeren. Dit doe je samen met collega's binnen en buiten de afdeling Planning.

Jouw energie Als Business Partner Planning voor de verschillende organisatie onderdelen, ben jij dagelijks samen met jouw collega’s bezig met het vertalen van de visie op integrale planning, trends en ontwikkelingen naar tactische en operationele ontwerpen voor de planningsfunctie en de daaraan gerelateerde onderwerpen. Daarnaast ben je samen met het organisatie onderdeel verantwoordelijk voor het realiseren van het productieplan voor de komende twee jaar. In deze rol realiseer je heldere procesvoering en aansluiting van tactische plannen op de praktijk in de organisatie onderdelen.   Wij zoeken een pragmatische Business Partner Planning met een scherp oog voor het terugbrengen van complexe processen naar de kern. Energie haal je uit het ontwikkelen van multidisciplinaire teams en het zorgen voor efficiënte bedrijfsprocessen. Een nuchtere persoonlijkheid die het hoofd koel houdt bij hectiek, veranderingen initieert die leiden tot verbetering en anderen verbindt en inspireert op de weg vooruit.

Jij bent:

 • Ervaren in het optimaliseren van planningsprocessen in organisatie onderdelen
 • Een ervaren gespreks- en sparringpartner voor hoger management en directie
 • Ervaren in het realiseren en managen van productieve spanning tussen end-to-end verantwoordelijke ketens

Zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen:

 • Je vertaalt de visie naar concrete verbeterinitiatieven
 • Je stuurt een of meerdere multidisciplinaire teams aan om de initiatieven te realiseren
 • Je maakt de verbinding met onze ketenpartners intern en extern
 • Je stelt inhoudelijke planningsconcepten op en vertaalt ze naar nieuwe werkwijzen
 • Je bent zowel verantwoordelijk voor running als change activiteiten binnen de planningsfunctie

Wij zoeken een pragmatische Product Owner met een scherp oog voor het terugbrengen van complexe processen naar de kern. Energie haal je uit het ontwikkelen van de multidisciplinaire teams en het zorgen voor efficiënte bedrijfsprocessen. Een nuchtere persoonlijkheid die het hoofd koel houdt bij hectiek, veranderingen initieert die leiden tot verbetering en anderen verbindt en inspireert op de weg vooruit. 

Persoonlijk profiel

Met jouw energie blink je uit als Business Partner Planning. Je bent in staat om je stakeholders mee te nemen in de gewenste richting, bij voorkeur heb je ervaring opgedaan als consultant.

Met jouw resultaatgerichtheid, executiekracht en analytische vaardigheden neem je jouw stakeholders mee in (proces)ontwikkelingen. Op die manier vind je de juiste balans tussen Alliander belang, het proces, de klant en de mens.

Ook ben je de persoon met:

 • Academisch werk-en denkniveau met relevante afgeronde opleiding zoals (Technische) Bedrijfskunde, Supply Chain Management of vergelijkbaar
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en pas je verschillende invloedstijlen toe
 • Kennis en ervaring op het gebied van change management
 • Kennis en ervaring op het gebied van S&OP en/of IBP (Integrated Business Planning), is een pré
 • Werkervaring in supply chain, is een sterke pre
Arbeidsvoorwaarden
Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte. Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden we immers allemaal beter van. Jij, Alliander en vooral onze klanten.  Verder ontvang je een set aan secundaire voorwaarden die je zelf kunt samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van extra vrije dagen of mogelijkheden voor ouderschapsverlof. Ook zijn er ruime vergoedingen voor opleidingen & trainingen. We hebben alle mogelijkheden op een rij gezet op https://werkenbij.alliander.com/over-Alliander/arbeidsvoorwaarden/
Organisatie

Alliander, een netbeheergroep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander, Qirion en Kenter.  Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren ze het energienet. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. Ze zijn dan ook blij dat ze kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren ze technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst. 

Binnen deze functie versterk jij de 3.000 collega’s bij netbeheerder Liander.  Met elkaar leiden zij de dagelijkse distributie van gas en elektra over hun netten in goede banen.  Zij geloven in een inclusieve en diverse organisatie waarin iedereen vanuit zijn eigen kracht en talent een kans krijgt.

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Dorien Weber

Executive search specialist in Manufacturing, Energy & Logistics

+31 6 111 712 21
dorien.weber@lyncwise.nl
LinkedIn
Onze klanten