vervuld Alkmaar Gepubliceerd op 07-03-2024
vervuld

Alkmaar
Gepubliceerd op 07-03-2024
In het kort
Afgeronde financiële (economische) academische/hbo-opleiding
Ervaren (senior) Financial met managementervaring, commerciële denkwijze en verantwoordelijkheidsgevoel
Een auto, mobiel en laptop behoren tot de secundaire voorwaarden.
Positie vervuld

CFO

Positie

De CFO is eindverantwoordelijk voor de solide, heldere en betrouwbare financiële positie van de gehele onderneming. Kostenbeheersing en financieel bewustzijn zijn belangrijke pijlers. De grootte en cultuur van de organisatie maken de inhoud van de rol divers en breed. Van sterk strategisch tot soms ook operationeel. De CFO stuurt direct een team aan van zes medewerkers. 

Gezien de ontwikkelingen binnen de organisatie zal de CFO de eerste tijd met name focussen op het maken van een efficiency slag in de breedste zin van het woord, over de verschillende processen door de hele organisatie heen. Hierbij zijn business focus en inzicht in kostenbeheersing, met de inzet van tools (bijv. implementatie nieuw ERP, Business Intelligence, Dashboarding) die dat ondersteunen van groot belang. Een belangrijke rol ligt hier voor hem/haar weggelegd alvorens weer te gaan bouwen aan het bedrijf en de hierbij horende doelstellingen. 

Belangrijkste verantwoordelijkheden

 • Initiërende rol in het plannings- en budgetproces van de onderneming waarbij een gezonde verhouding moet worden gevonden/bewaakt in ambitie, realiteit en haalbaarheid
 • Verantwoordelijk voor de beheersing van de (financiële) performance van de organisatie en het verbeteren (lean/mean maken) van operationele processen en systemen
 • Belangrijke rol in het initiëren en monitoren van nieuwe (business gedreven) initiatieven in het kader van strategische besluiten
 • Verantwoordelijk voor het onderhouden en verbeteren van de financiële ‘huishouding’ van de organisatie
 • Opstellen en aanleveren van periodieke (deel)rapportages en verantwoordingsrapportages met de bijhorende forecasts, analyses en scenario’s
 • Forecast en scenario-ontwikkeling gericht op omzet/resultaat en kosten, alsook monitoren van het liquiditeitsplan
 • Alle interne processen overzien die nodig zijn om tot een gecontroleerde en goedgekeurde jaarrekening te komen
 • Stevige business partner voor de Algemeen Directeur en het directieteam met een belangrijke bijdrage aan het commerciële succes
 • Verder structureren van de financiële functie, het continu upgraden en professionaliseren van het finance team door hen aan te sturen, te begeleiden en te ontwikkelen 
 • Voorbereiden en implementeren van een ERP systeem
Persoonlijk profiel

De nieuwe CFO combineert financiële kennis met commercieel inzicht en business focus. Een ervaren manager/directeur die met gemak schakelt op alle niveaus. Sterk in strategie en ook bereid is met de voeten in de modder (executie) te staan. Hij/zij is besluitvaardig en voorwaarts gericht. Weet om te gaan met verandering en mensen in beweging te krijgen. Is analytisch sterk, business gedreven en heeft de blik op de toekomst gericht. Een prettige collega om mee te werken.

Kennis en ervaring

 • Afgeronde financiële (economische) academische/hbo-opleiding
 • Ervaren (senior) Financial met managementervaring, commerciële denkwijze en verantwoordelijkheidsgevoel  
 • Ervaring in vergelijkbare ondernemende organisatie/omgeving (evt familie bedrijf)
 • Ervaring of affiniteit in retail/groothandel/goederenstroom/logistiek is een pre
 • Kennis/affiniteit met ERP en/of BI systemen (dash boarding) is zeer gewenst
 • Ervaring in projectmanagement, organisatie ontwikkeling en transitie en automatisering 
 • Uitstekende beheersing van Nederlands en Engels

Persoonlijkheid 

 • Authentiek en menselijk
 • Nieuwsgierig en breed geïnteresseerd, op alle niveaus kunnen schakelen
 • Besluitvaardig en neemt ownership 
 • Strategisch, tactisch en operationeel, hands on
 • Business sense, analytisch sterk 
 • Ambitieus en voorwaarts gedreven
 • No nonsense, transparant en open
 • Flexibel en behulpzaam
 • Teamspeler, verbinder, betrokken en samenwerking gericht
 • Communicatief sterk, zichtbaar met natuurlijk overwicht

Samengevat: waarom is dit een interessante loopbaanstap? “De positie is aantrekkelijk door de mogelijkheid een wezenlijke bijdrage te leveren aan de continuïteit van de organisatie. In deze fase kun je echt impact maken en verantwoordelijk zijn voor het neerzetten van een gezond bedrijf. Hier succesvol zijn betekent het zichtbare grote verschil maken in de ontwikkeling van de Schuurman Groep.”

Arbeidsvoorwaarden
De uiteindelijke hoogte van het salaris hangt mede af van de huidige salarisindicatie van de kandidaat. Een auto, mobiel en laptop behoren tot de secundaire voorwaarden. 
Schuurman Groep

Familiebedrijf Schuurman is sinds 1923 actief in de elektrotechniek. In dit jaar startte grootvader Willem Schuurman zijn elektrotechnische groothandel in Alkmaar. Met toen ook al klantgerichtheid en deskundigheid als uitgangspunt, biedt de Schuurman Groep  inmiddels méér. 100 jaar na oprichting is de Schuurman Groep een dynamische organisatie die gedreven wordt door een combinatie van traditionele waarden en moderne technologische vooruitgang. Zo leveren en ontwikkelen ze duurzame én mensgerichte elektrotechnische producten en totaaloplossingen. Een dienstverlener die de weg is ingeslagen van de energietransitie en duurzame technieken. Schuurman is dé schakel tussen producent en gebruiker.

De Schuurman Groep bestaat uit het flexibele samenwerkingsverband tussen Schuurman Groothandel in Elektrotechniek, Schuurman Consumentenelektronica,  Indutecc Renewable Solutions, Schuurman Keukens en een samenwerking met Dutch Carbon Consultants.

De Schuurman Groothandel in Elektrotechniek biedt een uitgebreid assortiment elektrische producten en oplossingen voor professionals in de elektrotechnische sector. Met een focus op kwaliteit en innovatie speelt deze tak een cruciale rol in het ondersteunen van technische projecten en bedrijven.
Schuurman Consumentenelektronica richt zich op het voorzien van consumenten van hoogwaardige elektronische apparatuur en gadgets. Met oog voor de nieuwste technologische ontwikkelingen streeft deze divisie ernaar om de behoeften van de moderne consument te vervullen.
Indutecc Renewable Solutions is betrokken bij duurzame energieoplossingen, waarbij innovatieve en milieuvriendelijke technologieën worden toegepast. Deze inzet voor duurzaamheid weerspiegelt de organisatorische toewijding aan verantwoord ondernemen.

Schuurman Elektrokern Solutions biedt gespecialiseerde diensten op het gebied van elektromagnetische kernen en transformatoren. Met expertise in dit nichegebied levert het op maat gemaakte oplossingen voor diverse industriële toepassingen.
Schuurman Keukens biedt hoogwaardige keukenoplossingen, waarbij functionaliteit en design hand in hand gaan. Met een focus op klanttevredenheid streeft deze tak ernaar om keukens op maat te leveren die voldoen aan de wensen van de klant.

Als lid van Fegime, een samenwerkingsverband van onafhankelijke Europese elektrotechnische groothandels, staat Schuurman Group niet alleen lokaal, maar ook internationaal sterk. 

Sinds 2023 bestaat de Schuurman Groep 100 jaar. Iets om trots op te zijn, en dat voel je als je binnen loopt bij Schuurman. Het bedrijf ademt ondernemerschap uit. Door de jaren heen geïnspireerd door Mens, Natuur en Technologie.

Vorig jaar heeft Willem Schuurman een stap teruggedaan. Rino van Deventer is de nieuwe Algemeen Directeur. Onder hem vallen Jaap Schuurman die benoemd is tot Operationeel Directeur. Judith Lub is de Commercieel Directeur. De vierkoppige directie werkt nauw samen met een vaste RvC en een extern  accountskantoor.

Standplaats

Alkmaar

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Susan Abbink-Rempt

Executive search specialist in Consumer Products | Logistics | Industry | IT

+31 6 477 600 37
susan.abbink@lyncwise.nl
LinkedIn

Charlotte Schepers-Kluck

Executive search specialist in HR en Finance branchebreed

+31 6 353 107 36
charlotte.schepers@lyncwise.nl
LinkedIn
Onze klanten