open Zwijndrecht & Almelo Gepubliceerd op 03-06-2024
open

Zwijndrecht & Almelo
Gepubliceerd op 03-06-2024
In het kort
Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur een bedrijfseconomische achtergrond aangevuld met een RC of RA opleiding
Ervaren CFO voor de Socaz Holding B.V., heeft een brede financiële verantwoordelijkheid, managementervaring en ondernemende mindset voor de dochterondernemingen Kroon-Oil B.V. en De Oliebron B.V.

CFO

Positie

De nieuw te benoemen CFO bepaalt samen met de Raad van Bestuur de financiële strategie voor Socaz Holding B.V., De Oliebron B.V. en Kroon-Oil B.V. en zorgt voor naleving van wetgeving. Hij of zij is eindverantwoordelijk voor het financieel beheer waaronder het monitoren, bijsturen en bewaken van de winstgevendheid, solvabiliteit en de fiscale positie van elk bedrijf. De CFO verdeelt zijn tijd tussen de locaties Zwijndrecht en Almelo. Fysieke aanwezigheid op beide locaties is een must.

Tevens zorgt de CFO voor de integratie van financiële gegevens in de geconsolideerde rekeningen van de moedermaatschappij en bewaakt hij of zij de werking van de financiële afdeling. Ook onderhoudt de CFO de contacten met de externe accountant, banken,  verzekeraars en de belastingdienst. Daarbij implementeert en bewaakt hij diens aanbevelingen.

De CFO werkt nauw samen met de IT-afdeling en de IT manager, waar hij of zij gebruikersverwachtingen definieert, tools voorstelt, teams werft en de toegangsbescherming van systemen bewaakt. De CFO is het aanspreekpunt voor de medewerkers op beide locaties en zorgt voor inspiratie en motivatie.

De CFO is verantwoordelijk voor het personeelsbeleid en de HR-afdeling. Samen met de HR-afdeling ontwikkelt de CFO personeelsbeleid gericht op het bijdragen aan het werven en behouden van goede medewerkers. Er is geen verbondenheid aan een CAO dus er is veel ruimte voor eigen inbreng. Uiteraard stemt de CFO voorstellen af met de Raad van Bestuur en is er regelmatig overleg met de Ondernemingsraad.

Daarnaast is de CFO verantwoordelijk voor het opstellen van maandelijkse en jaarlijkse financiële overzichten en begrotingsprognoses, en het presenteren van investeringsaanvragen. Ook aanbevelingen voor wijzigingen in boekhoudkundige, juridische en fiscale regelgeving zijn onderdeel van de functie. De CFO werkt tevens met de Raad van Bestuur aan de ontwikkeling van de strategische vooruitgang van het bedrijf met als doel een kwalitatief goede en gezonde werkomgeving.

De CFO is een ondernemende leidinggevende en een uitstekende sparringpartner op elk gewenst niveau. Hij of zij werkt nauw samen met het Directieteam / de leden van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen. De CFO heeft ook een stevige verbindende positie binnen het Directieteam en werkt intensief samen met de Managing Directors  van De Oliebron en Kroon-Oil.

Persoonlijk profiel

De CFO is een gedreven en scherpe verbinder. Combineert strategische visie met executie kracht. Schakelt gemakkelijk tussen strategische issues en procesmatige uitdagingen, tussen directieleden en medewerkers, lange termijn en actualiteit. Heeft een behoorlijke dosis vakkennis en ervaring. Is analytisch scherp, inhoud gedreven, beducht voor risico’s en autonoom. Hands-on, brengt structuur, overzicht en transparantie. Een verbinder die mensen meekrijgt op basis van enthousiasme, daadkracht en onderbouwde ideeën en argumenten. Staat stevig in zijn schoenen. Sparring partner en het financieel geweten van het hechte directieteam.   

Opleiding en ervaring 

  • Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur een bedrijfseconomische achtergrond aangevuld met een RC of RA opleiding
  • Ervaren CFO met brede financiële eindverantwoordelijkheid, managementervaring en ondernemende mindset 
  • Behendig met datamanagement, cijfermatig ijzersterk 
  • Procesgericht en gestructureerd, ervaring als business controller 
  • Ervaring in internationale organisatie(s) en/ of omgevingen, maakindustrie en/of export
Socaz Holding B.V.

Socaz Holding B.V. is actief als houdstermaatschappij. Via haar dochterondernemingen De Oliebron B.V. en Kroon-Oil B.V. verkoopt en distribueert de onderneming smeerolie en gelieerde producten in de breedste zin van het woord. 

De onderneming is een oer-Nederlands bedrijf, dat zich al meer dan een eeuw richt op het ontwikkelen, produceren en verkopen van hoogwaardige smeermiddelen en onderhoudsproducten zoals motoroliën, industriële oliën, vetten, (motor)fietsproducten en vele andere werkplaatsproducten. 

Kwaliteit, innovatie en service zijn diep geworteld in het DNA. De producten voldoen aan internationale specificaties en worden wereldwijd geëxporteerd. Mede dankzij het eigen productiebedrijf, hightech laboratorium en R&D afdelingen, kunnen we onze relaties deze hoge standaard van kwaliteit, innovatie en service bieden.

Kroon-Oil B.V.
Kroon-Oil B.V. is gevestigd in Almelo en opgericht in 1906. Het richt zich vooral op de verkoop en marketing van de eigen merken in meer dan 80 landen met een sterk imago. Het leveren van toegevoegde waarde concepten is hierbij cruciaal.

De Oliebron B.V.
De Oliebron B.V. is  in 1891 in Rotterdam opgericht en is sinds 1967 in Zwijndrecht gevestigd. Deze locatie ligt perfect tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen en heeft uitstekende verbindingen met het achterland.

In 2016 bestond De Oliebron B.V. 125 jaar en hoewel men uitermate trots is op het rijke verleden, wordt vooral naar de toekomst gekeken. Alle investeringen van de laatste jaren maar ook de toekomstig geplande, zijn erop gericht om de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Wendy Witteveen

Founder | Executive Specialist voor directie- en managementposities binnen Finance, DGA- en familiebedrijven en Private Equity

+31 6 460 340 12
wendy.witteveen@lyncwise.nl
LinkedIn

Jasper ter Braak

Executive Specialist voor directie- en managementposities binnen DGA- en familiebedrijven en Private Equity

+31 6 287 730 00
jasper.terbraak@lyncwise.nl
LinkedIn
Onze klanten