Commerciële CEO

vervuld Nederhorst den Berg Gepubliceerd op: 27-03-2023
vervuld

Nederhorst den Berg
Gepubliceerd op: 27-03-2023
In het kort
HBO / WO werk- en denkniveau (bij voorkeur bedrijfskundig, bedrijfseconomisch en/of Hotelschool)
Relevante ervaring op directieniveau. Als algemeen- en/of commercieel directeur binnen service verlenende bedrijven (facility, foodservice, hospitality etc.) en/of logistiek
Boegbeeld, charismatisch leider met sterke commerciële drive en verbindende kwaliteiten
Positie vervuld

Commerciële CEO

Positie

De Commerciële CEO heeft de integrale (P&L) eindverantwoordelijkheid voor de gehele organisatie en draagt actief bij aan de ontwikkeling van de organisatie en haar medewerkers. Sterke focus op commercie en groei. Leidt Lamme naar de volgende fase. Doorontwikkelen van Lamme tot een Europese marktleider in deze niche markt en verder investeren in duurzaamheid (ESG is een van de speerpunten van het bedrijf). Met behoud van verbondenheid en (kern)waarden.  

  • Bouwen en aansturen van de organisatie met focus op commercie en groei 
  • Aansturen, ontwikkelen en coachen van een gedreven directie team 
  • Verantwoordelijk voor het aanscherpen van visie en (groei)strategie en leidinggeven aan de implementatie hiervan
  • Aan- en bijsturen o.b.v. P&L management en werkkapitaal, bewaken en waar nodig prioriteitsstelling. Waarde creëren 
  • Eindverantwoordelijk voor het resultaat van Lamme
  • Onderhouden en uitbreiden van relaties met de grotere (vaak internationale) klanten van Lamme (internationale luchtvaartmaatschappijen en hotelketens)
  • Verder internationaal uitbouwen van de sterke marktpositie van Lamme, met name door uitbreiding van internationale airline activiteiten  
Persoonlijk profiel

Lamme is op zoek naar een krachtige en ondernemende leider met een bewezen internationaal commercieel trackrecord. Een goede communicator die gewend is om te schakelen op directieniveau bij de klant. Iemand met een visie die richting geeft aan de toekomstige strategische groeiplannen. Een lange termijn denker die kan bouwen en innoveren. Een verbinder die mensen voor zich weet te winnen.

Organisatie

Lamme Textile Management (Lamme) is een vooraanstaand dienstverlener in reiniging, beheer en voorziening van textiel voor klanten in de luchtvaart, horeca en hotellerie. Lamme werkt langjarig samen met partners als KLM, Delta Airlines, Singapore Airlines en Lufthansa alsmede Stayokay, CitizenM en Hilton Doubletree.

Lamme wil haar sterke marktpositie verder uitbouwen, met name door internationale expansie, zowel organisch als via acquisities. Met de komst van NewPort Capital (juli 2018) is een meerderheidsaandeelhouder toegetreden die deze groei middels kennis, kunde en kapitaal ondersteunt. 
 

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Dorien Weber

Executive search specialist in Manufacturing, Energy & Logistics

+31 6 111 712 21
dorien.weber@lyncwise.nl
LinkedIn

Joris van Lommel

Executive search specialist in Digital, FMCG, Retail & Consumer Goods

+31 6 536 677 46
joris.vanlommel@lyncwise.nl
LinkedIn
Onze klanten