Director Operations

vervuld Etten-Leur Gepubliceerd op: 27-10-2021 Minimaal 15 jaar werkervaring
vervuld

Etten-Leur
Gepubliceerd op: 27-10-2021
Minimaal 15 jaar werkervaring
In het kort
Academisch niveau. Studie achtergrond in bijvoorbeeld Technische Bedrijfskunde, Chemie, WTB of Kunststoftechnologie
Minimaal 15 jaar leidinggevende ervaring in een (lean) maak/productieomgeving (met functionele disciplines als supply chain/manufacturing/site/plant management)
Bij voorkeur binnen een FMCG omgeving en/of batch gedreven procesindustrie
Positie vervuld

Director Operations

Positie

De positie van Director Operations is nieuw en wordt ingericht op de groeistrategie van Kompak. De Director Operations moet na zijn/haar start in staat zijn om snel en slagvaardig vanuit de business strategie een voor Kompak passende strategie op Supply Chain, Operations, assets, (ERP) systemen, processen en last but not least people te ontwikkelen. 

Met de nadruk op de doelstellingen/randvoorwaarden in het kader van flexibiliteit binnen grote batches, klantorder specifieke productie, efficiënte order-switching. Bovendien werkt de Director Operations continue aan de efficiëntie van de operationele organisatie en de verbinding met sales. Hierbij mogen het actief managen van de cost-drivers en het optimaliseren en motiveren van de workforce alsmede het samen werken aan de SLA’s niet ontbreken.

De Director Operations leidt het volledige operationele team dat bestaat uit Operations, Supply Chain, Technische Dienst en backoffice. Elke functie heeft een eigen manager die afzonderlijk aan de Director Operations rapporteert. Het totale team bestaat uit iets meer dan honderd medewerkers.

Binnen de positie draait t om een drietal hoofdzaken. Dit is onder andere een visie ontwikkelen voor en  neerzetten en borgen van een meer flexibele, maar tegelijkertijd solide, gestructureerde en vereenvoudigde operations organisatie. Hierbij moet een hoge up-time van de productielijnen gewaarborgd worden. 

Ten tweede in samenspraak met de nieuw te vormen backoffice en Supply Chain organisatie een visie ontwikkelen voor de tactisch/strategische kaders voor een eenvoudig efficiënt en wendbaar proces. Hieronder begrepen zijn onder meer SLA’s met leveranciers en klanten, een optimale benutting van de productiecapaciteit, een geïntegreerde planning (en dat vatten in een nieuw systeem), het managen van kritische grondstoffen, verbeterde inrichting van het warehouse en daarmee de verbeterde voorraadbeheersing. En naast het ontwikkelen uiteraard daarna ook daadwerkelijk uitrollen van deze visie inclusief het inrichten van een optimale organisatie inclusief bijbehorende (her-) automatiseringsprocessen.  Als derde hoofdzaak gaat het om het ‘simpelweg’ voorbereiden en implementeren van nieuwe productielijnen. 

Persoonlijk profiel
 • Academisch niveau. Studie achtergrond in bijvoorbeeld Technische Bedrijfskunde, Chemie, WTB of Kunststoftechnologie
 • Minimaal 15 jaar leidinggevende ervaring in een (lean) maak/productieomgeving (met functionele disciplines als supply chain/manufacturing/site/plant management), bij voorkeur binnen een FMCG omgeving en/of batch gedreven procesindustrie
 • Dwingt discipline af en is in staat verandering in te voeren en deze te bestendigen.
 • Onafhankelijke denker en geen last van vastgeroeste patronen
 • Ervaring in een internationale omgeving
 • Hands on en zichtbaar voor de werkvloer
 • Bekend met het doorvoeren van stap-voor-stap verbetertrajecten o.b.v. data en KPI’s
 • Combinatie van analytisch sterk, conceptueel sterk en hands on
 • Snel inzicht in systemen en in staat om (complexe) productieprocessen terug te brengen tot de essentie
 • Gericht op het delen van kennis en kunde met collega’s
 • Heldere communicatie, goede luisteraar en sterke teamgeest
 • Proactief, slagvaardig, overtuigend en besluitvaardig. Kortom: executiekracht!
 • Mensgericht, inlevingsvermogen en weet mensen in beweging te krijgen
Arbeidsvoorwaarden

De positie is aantrekkelijk vanwege de nieuw te creëren dynamiek binnen het bedrijf (groei, cultuur, innovatie, efficiëntie). De ruimte om zich te onderscheiden is volop aanwezig. Hier succesvol zijn betekent het zichtbare grote verschil leveren in de verbetering van de efficiëntie. Last but not least is er de goede beloning en een bonus op basis van duidelijke targets die oploopt  tot drie maanden. De uiteindelijke hoogte van het salaris hangt mede af van de huidige salarisindicatie van de kandidaat. Een auto, pensioenbijdrage, laptop en mobiele telefoon behoren tot de standaarduitrusting. 

Locatie

Etten-Leur

Organisatie

Kompak Nederland B.V. is een toonaangevende partner voor merkeigenaren en producenten van home & personal care producten in heel Europa. In de moderne en gespecialiseerde productielocatie in Etten-Leur mengt en verpakt Kompak reinigings- en verzorgingsproducten (vloeistoffen en poeders). Meer dan zestig jaar ervaring met A-merken maakt van Kompak een snelle, innovatieve en grensverleggende contractmenger en -verpakker op het gebied van vloeistoffen, tabletten en poeders.

Kompak is contractmenger en -verpakker voor onder meer een aantal zeer gerenommeerde klanten en verwerkt een grote hoeveelheid en diversiteit aan producten middels een productiecapaciteit van zo’n 20-tal afvullijnen. De diversiteit aan producten en de gemiddelde  orderomvang in combinatie met de kwalitatieve vereisten maken Kompak tot een dynamische co-packer met een hoge mate van logistieke en productiecomplexiteit.

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Joost Ouwerkerk

Executive search specialist in Industrie & Handel

+31 6 290 038 95
joost.ouwerkerk@lyncwise.nl
LinkedIn
Onze klanten