vervuld Ede Gepubliceerd op 27-03-2024 Minimaal 10 jaar werkervaring
vervuld

Ede
Gepubliceerd op 27-03-2024
Minimaal 10 jaar werkervaring
In het kort
Afgeronde Bedrijfskundige/HR of gerelateerde opleiding op WO niveau
Circa 10 jaar werkervaring in HR, waarvan de laatste jaren in een (eind) verantwoordelijke HR management positie
Minstens 3 jaar aansturende/management ervaring: aantoonbare leiderschap, people management en projectmanagement skills
Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
Positie vervuld

HR Director

Positie

De HR Director is de HR eindverantwoordelijke voor AAG Benelux en rapporteert aan de CEO van AAGB. Er is een ‘dotted line’ naar de Europese HR director AAG. Als onderdeel van het MT is de HR Director op de hoogte, en nauw betrokken bij, alle ontwikkelingen van de organisatie. Hij/zij zal fungeren als een waardevolle sparringpartner voor de CEO en de andere leden van de Directie. 

De HR Director levert een belangrijke bijdrage aan de strategie en het ondernemingsbeleid van AAGB. Hij of zij bouwt mee aan de verdere versnelling van de organisatie, geeft input voor de strategie, stelt een concrete HR agenda op en draagt zorg voor de uitvoering. Deze inspanningen zijn gericht op het bereiken van een optimale afstemming tussen veranderende business requirement en het Human Capital van de organisatie. 

Met een focus op de continue ontwikkeling, zal deze functie een belangrijke rol spelen bij het realiseren van de ambitieuze groei doelstellingen van AAGB en de positionering van AAGB als werkgever. Deze positie vereist een strategische visie en sterke leiderschapsvaardigheden om het succes van de organisatie te waarborgen in een voortdurend veranderende en competitieve omgeving, en ook een inspirerend leider die bijdraagt aan de ontwikkeling van, een gedreven en enthousiast HR-team.

Persoonlijk profiel

De nieuwe HR Director heeft in het verleden met succes gewerkt in een vergelijkbare context (schaalgrootte, decentraal, internationaal). Hij of zij combineert strategisch inzicht met business inzicht en is in staat de (HR) organisatie in een complex (internationaal) stakeholder veld naar de volgende fase te tillen. Een ervaren HR leader! 

Opleiding en ervaring 

  • Afgeronde Bedrijfskundige/HR of gerelateerde opleiding op WO niveau
  • Circa 10 jaar werkervaring in HR, waarvan de laatste jaren in een (eind) verantwoordelijke HR management positie
  • Minstens 3 jaar aansturende/management ervaring: aantoonbare leiderschap, people management en projectmanagement skills 
  • Ervaring in internationale organisatie met vergelijkbare omvang, bij voorkeur met een decentrale structuur
  • Bij voorkeur ervaring met grote verander/groei processen, integraties en harmonisaties bij overname trajecten
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engels taal in woord en geschrift

Samengevat: waarom is dit een interessante loopbaanstap? “De rol van HR Director bij AAGB biedt een unieke kans om een strategische impact te hebben op een dynamische organisatie die streeft naar groei en ontwikkeling. Met een gedreven team en een focus op innovatie en verbetering, krijg je de mogelijkheid om een brede rol in een internationale context te vervullen en bij te dragen aan de continue groei van de organisatie. Met een sterke focus op mensen en strategie, biedt deze positie een boeiende en uitdagende carrière stap.

Alliance Automotive Group Benelux

Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) is verantwoordelijk voor het importeren, distribueren en verkopen van auto-onderdelen en accessoires voor met name  de professionele gebruiker in de Benelux. Dit gebeurt onder meer via de dochtermaatschappijen Alliance Automotive Trading, PartsPoint in Nederland en België.  Daarnaast behoort Winparts, een B2C e-commerce speler, tot de groep om daarmee de consumentenmarkt voor auto-onderdelen en -accessoires te bedienen. AAGB (omzet c.a. € 500 miljoen en 2500 medewerkers) heeft een toonaangevende rol verworven in de onderdelendistributie in de Benelux automotive aftermarket en is een professionele organisatie met een groot volume; een serieuze partij voor zowel leveranciers als klanten. 

De Benelux organisatie is onderdeel van Alliance Automotive Group (AAG)  en heeft zijn hoofdkantoor in Parijs. AAG is een vooraanstaande internationale distributeur en maakt sinds 2017 deel uit van het in Amerika beursgenoteerde Genuine Parts Company (GPC), het grootste automotive aftermarket bedrijf ter wereld.

HR

Met de enorme groei van de organisatie is de HR organisatie ook meegegroeid. Niet alleen in medewerkers (momenteel 22 fte), maar ook in processen, systemen en werkwijzen. De HR organisatie is centraal en decentraal georganiseerd. Er zijn zeven HR Business Partners, van wie vijf werken vanuit diverse regio's in Nederland en twee verantwoordelijk zijn voor België. De rest van het team is gevestigd in Ede. Denk hierbij aan HR Services (Administratie en Payroll), HR Expertise (Recruitment, L&D en Verzuim). Als gevolg van de (groei) ontwikkelingen zijn er binnen alle takken van HR momenteel meerdere vacatures.

Vanwege het voorgenomen vertrek van de huidige HR Director is AAGB op zoek naar een nieuwe collega. 

Locatie

Ede (Gelderland) 
Hybride werken/thuiswerken behoort tot de mogelijkheden

* Op verzoek kan een uitgebreidere versie van het profiel toegestuurd worden

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Charlotte Schepers-Kluck

Executive search specialist in HR en Finance branchebreed

+31 6 353 107 36
charlotte.schepers@lyncwise.nl
LinkedIn
Onze klanten