open Harderwijk Gepubliceerd op: 23-03-2022 Minimaal 10 jaar werkervaring
open

Harderwijk
Gepubliceerd op: 23-03-2022
Minimaal 10 jaar werkervaring

In het kort

HBO / WO werk- en denkniveau
Minimaal 10 jaar werkervaring als HR professional
Kennis van relevante ontwikkelingen in het vakgebied en kennis van relevante (internationale) wet- en regelgeving

HR Manager

POSITIE

De positie is de afgelopen dertien (!) jaren ingevuld door Wendy Jager. Zij heeft HR binnen Maars op de kaart gezet. Met visie en leiderschap op het vak. Zichtbaar en leverend. Om toch blijvend in te spelen op de uitgezette groeistrategie blijft ook HR binnen Maars zich ontwikkelen. De nieuwe HR Manager zal hier een belangrijke rol spelen. In de verdere professionalisering van de organisatie en HR in het bijzonder.

Op HR gebied ben je eerste aanspreekpunt, en vertrouwenspersoon, voor de medewerkers en leidinggevenden. Je fungeert als volwaardige en betrouwbare gesprekspartner voor de directie en adviseert hen proactief op het gebied van in-, door-, en uitstroom. Je denkt actief mee over diverse ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie. Je rapporteert direct aan de CEO en geeft leiding aan een HR Business Partner. 

HR staat in Nederland op een hoog niveau. Nu is het zaak om in de overige landen een zelfde niveau te bereiken. De HR Manager heeft daarom reeds ervaring opgedaan in het uitrollen van een HR beleid in een internationale setting. Hij/zij is gewend om te reizen én vanaf een afstand invloed uit te oefenen en te adviseren.   

Maars is van een lokale organisatie gegroeid tot een internationale toonaangevende partij. Cultuur en DNA van de organisatie moet daar ook in mee. De HR Manager krijgt een leidende rol in deze cultuur(door)verandering.  Een belangrijke opdracht ligt ook in het opzetten van een meerjarenplan en aanpak van successie planning en ontwikkeling van personeel. Minder ad hoc optreden, met een vooruitziende blik talent ontwikkelen en gaten dichtlopen voor ze vallen.

Belangrijkste resultaatgebieden

 • Faciliteren en ondersteunen van het management op het gebied van in-, door-, en uitstroom
 • Optimaliseren en professionaliseren van HR beleid internationaal
 • Schakelen tussen tactisch en operationele werkzaamheden en strategische advisering
 • Optimaliseren, uitvoeren en toezien op uitvoering van diverse administratieve HR-processen
 • Leveren van een bijdrage aan het continu ontwikkelen, vernieuwen en implementeren van HR-beleid en instrumenten
 • Invulling geven aan een consistent beeld van Maars als werkgever naar buiten (employer brand) en naar de interne organisatie
 • Zorgdragen voor een optimaal en efficiënt recruitment proces, teneinde de beste kandidaten aan Maars te binden
 • Het opzetten van een meerjarenplan en aanpak van successie planning en ontwikkeling van personeel

PERSOONLIJK PROFIEL

We zoeken een HR Manager die stevig in zijn/haar schoenen staat, zelfstandig werkt en graag het initiatief neemt. Iemand met internationale ervaring en een track record in operationele en strategische HR werkzaamheden. Uiteraard heb je ervaring met de genoemde opdrachten. Je bent gewend in een commerciële, gedreven organisatie met professionals te werken. Je schakelt moeiteloos tussen directie en productiemedewerkers. Je hebt plezier in een mix van strategie en hands on activiteiten. Als mens ben je fijn om mee te werken, je communiceert duidelijk, kan goed luisteren en bent organisatie sensitief. Je weet goed te schakelen tussen medewerker belang en organisatie belang  en managet over en weer alle verwachtingen. 

Ervaring en Competenties

 • HBO / WO werk- en denkniveau
 • Minimaal 10 jaar werkervaring als HR professional
 • Kennis van relevante ontwikkelingen in het vakgebied en kennis van relevante (internationale) wet- en regelgeving
 • Ervaring in een middelgrote commerciële organisatie
 • Internationale HR ervaring is een must
 • Is een ervaren proactieve HR Business Partner met een eigen visie op bedrijfs- en HR-processen
 • Is een verbinder tussen mens en organisatie waarbij hij/zij goed kan schakelen op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau
 • Heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel, werkt nauwkeurig en behoudt overzicht
 • Heeft doorzettingsvermogen, is ambitieus, ondernemend en houdt van aanpakken
 • Is gedreven, pragmatisch en communicatief sterk (zowel verbaal als in schrift) 

ORGANISATIE

Maars combineert jarenlange ervaring met bijzondere innovatiekracht, waardoor esthetiek en performance moeiteloos samensmelten. Al meer dan 75 jaar ontwikkelt, produceert, verkoopt en monteert Maars wereldwijd systeemwanden. Maars biedt zowel standaard- als maatwerkoplossingen voor bijvoorbeeld kantoorgebouwen, luchthavens, fabrieken, bioscopen, winkels en hotels. Ook in de publieke sector is Maars al geruime tijd actief en marktleider met toepassingen voor onder andere ziekenhuizen, openbare instellingen, universiteiten en scholen. De onderneming heeft een omzet van 70 miljoen en telt ruim 300 vaste medewerkers in Nederland, USA, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, UAE, U.K. , België en in China een joint venture.

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Onze klanten