open Alkmaar Gepubliceerd op 08-01-2024 Minimaal 5 jaar werkervaring
open

Alkmaar
Gepubliceerd op 08-01-2024
Minimaal 5 jaar werkervaring
In het kort
Hbo/wo werk- en denkniveau
Minimaal 5 jaar werkervaring met inkoop en productie in Azië. Bij voorkeur ervaring op het gebied van consumentenproducten in soortgelijke onderneming
Ervaring met inkoop in Verre Oosten

Inkoop Manager

Positie

De rol van Inkoop Manager is één van de spilfuncties van het bedrijf. Een nieuwe rol die grotendeels door de kandidaat wordt vormgegeven. Als Inkoop Manager ben je verantwoordelijk voor de gehele inkoop en lever je een belangrijke bijdrage aan optimalisatie van de inkoopprocessen. Je stuurt een compact team aan van vier inkoopmedewerkers en geeft als meewerkend voorman zelf ook operationeel het goede voorbeeld. Je rapporteert direct aan de nieuwe Algemeen Directeur. 

De afgelopen jaren heeft Interbosch een groot netwerk van leveranciers opgebouwd in zowel de EU als Azië. Het netwerk zal uitgebreid en geoptimaliseerd dienen te worden om verdere groei te realiseren. De nieuwe Inkoop Manager structureert, organiseert en maakt keuzes.  Het doel van deze rol is het overnemen van alle inkoop gerelateerde activiteiten en het aanscherpen en verder ontwikkelen van de inkoop strategie.  

Persoonlijk profiel

De ideale kandidaat is een ervaren en energieke Inkoop Manager of een Senior Inkoper met leidinggevende ambities. Hij of zij heeft een sterke persoonlijkheid, die scherpte brengt, ondernemersgeest en een zakelijk en cijfermatig besef. Hiermee voeg je waarde toe m.b.t. marges, kostprijs, impact op winst en verliesrekening, balans en cashflow. 

Stroopt de mouwen op, brengt structuur en overzicht in collecties, is zelfsturend en flexibel. Een verbinder die mensen meekrijgt op basis van enthousiasme, daadkracht en inhoud. Staat positief in het leven en stevig in zijn/haar schoenen. 

Opleiding en ervaring 

 • Hbo/wo werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar werkervaring met inkoop en productie in Azië. Bij voorkeur ervaring op het gebied van consumentenproducten in soortgelijke onderneming
 • Ervaring met inkoop in Verre Oosten
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels, in woord en geschrift 
 • Bereid om regelmatig internationaal te reizen

Competenties

 • Scherpe onderhandelaar. Een volwassen gesprekspartner voor (internationale) leveranciers. Stevige persoonlijkheid met overtuigingskracht
 • Natuurlijk overwicht, passend in een commerciële omgeving met handelsmentaliteit 
 • Ondernemend. Ziet kansen en pakt deze. Wacht niet af
 • Resultaatgericht. Pragmatisch en doelgericht
 • Leidinggevende en coachende capaciteiten. Mensgericht, verbindend en betrokken, maar ook vasthoudend, consequent en duidelijk
 • Visie ontwikkelen en strategisch denken. Brengt structuur en overzicht
 • Analytisch sterk, uitstekend cijfermatig inzicht
 • Sterke communicatieve skills. Open, eerlijk en direct
Interbosch BV

Interbosch, een in 1985 opgerichte internationale handelsonderneming, importeert een breed pakket consumentenproducten uit het Verre-Oosten en Europa. Het assortiment bestaat uit hand- en tuingereedschap, elektra, huishoudelijke artikelen, auto- en fietsaccessoires, leesbrillen, schilders-artikelen, badkameraccessoires, campingartikelen, zaklampen, batterijen, lijmen, kitten etc. Interbosch levert zowel (eigen) merk- als private en white label producten. 

Handel en onderhandelen is wat Interbosch drijft. Klanten zijn (inter)nationale groothandels, retailers, inkooporganisaties, GWB en webshops in het laag en midden segment. Voor dit dynamische en no-nonsense familiebedrijf zijn ruim 25 mensen werkzaam. Anno 2023 realiseren zij een omzet van 10-20 mln EUR, met een gezond bedrijfsresultaat. De onderneming is gevestigd in Alkmaar, waar tevens een magazijn met een capaciteit van ca. 10.000 palletplaatsen is gevestigd. 

De familie heeft aangegeven zich terug te willen trekken uit de dagelijkse operatie. Sinds 2021 is een investeerder toegetreden om verdere professionalisering en groei te faciliteren. Per 1 januari 2024 is er een nieuwe Algemeen Directeur gestart. Hij is afkomstig uit de handel en ziet enorme groeimogelijkheden voor Interbosch.

Om ook in de toekomst de klant zo optimaal mogelijk te kunnen blijven bedienen, is besloten om, samen met de nieuwe directeur en investeerder, een steviger fundament te bouwen. De ambitie is om de groei te versnellen door het professionaliseren respectievelijk uitbreiden van de organisatie. In de komende jaren wil Interbosch de organisatie fors laten groeien en uitgroeien tot een toonaangevende, klantgerichte en flexibele organisatie met een hele scherpe prijsstelling. Focus zal hierbij liggen op het versterken en professionaliseren van de inkoop en verkoop.

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Joris van Lommel

Executive search specialist in FMCG, Retail, Trade & Manufacturing, High Tech Semicon

+31 6 536 677 46
joris.vanlommel@lyncwise.nl
LinkedIn

Jasper ter Braak

Executive Specialist voor directie- en managementposities binnen DGA- en familiebedrijven en Private Equity

+31 6 287 730 00
jasper.terbraak@lyncwise.nl
LinkedIn
Onze klanten