Manager Customer Care

open Bergen op Zoom Gepubliceerd op: 23-06-2022
open

Bergen op Zoom
Gepubliceerd op: 23-06-2022

In het kort

Minimaal HBO niveau, bijvoorbeeld Bedrijfs- of Commerciële Economie
Minimaal 5 jaar ervaring in een leidinggevende positie

Manager Customer Care

POSITIE

De Manager Customer Care Retail zal verantwoordelijk worden voor vier teams, die zich respectievelijk bezig houden met de voorbereiding van de keukenplaatsing, het afwikkelen van de meer standaard serviceaanvragen, het afwikkelen van de meer complexe serviceaanvragen en het verwerken van de garantieaanvragen. Alle service-en garantie-aanvragen en de verwerking van alle vragen met betrekking tot de leveringen van de keukens zullen dan ook onder je verantwoordelijk vallen. Het managen en ontwikkelen van je teams, de structuur verder neerzetten, organiseren, verbeteren van processen en het verder optimaliseren van de samenwerking met de winkels zijn een belangrijk onderdeel van je werk. Hierbij zal worden samengewerkt met andere afdelingen (Bestelbureau, Montage & Servicemontage) en de winkels.  Want het verkopen van keukens doen de winkels namelijk niet alleen, maar wordt gedaan in gezamenlijkheid. 

De Manager Customer Care zal een belangrijke rol spelen in het verbeteren van de orderkwaliteit; niet alleen moeten de fouten worden geconstateerd,  maar ook moet de kwaliteit van de verkoopteams in de winkels omhoog. Je zal rapporteren aan de Directeur Retail en bent lid van het Retail MT. Je afdeling bestaat uit ongeveer 35 medewerkers. 

 

Verantwoordelijkheden

 • Stuurt dagelijks het Customer service Team aan en maakt de verbinding met de andere afdelingen en stakeholders zodat er aan de klantbehoefte wordt voldaan om zo de beste service te garanderen. Faciliteren van de teams in de onderlinge samenwerking
 • Zorgt ervoor dat je team zo goed mogelijk met alle 28 winkels samenwerkt en zo een geweldige end-to-end klantervaring levert. Kwaliteit, kwantiteit, tijdigheid en optimalisatie van de werkzaamheden zijn hierbij belangrijk
 • Draagt zorg voor een goede verbinding tussen de winkels, VOS (Verkoopondersteuning) en Projectleiding
 • Ontwikkelen van je medewerkers op de afdeling, kennis bijbrengen en vergroten, maar tevens structuur aanbrengen, richting en aandacht. Je team naar een volgend niveau brengen, het team sterker maken
 • Operationele dagelijkse kansen en manier van werken steeds meer vertalen naar de strategie en de langere termijn
 • Verbeteren van processen (re-designs)
 • Verbeteren van orderkwaliteit. Stimuleert het oplossen van problemen, door middel van strategisch denken en met klantgericht handelen bij je team alsmede richting de winkels
 • Beheersing van de (service)kosten, een optimale personeelsplanning en een optimale communicatie naar de klant
 • Verbeteren van processen en het implementeren van nieuwe (CRM-software) systemen.

 

De standplaats is Bergen op Zoom.

PERSOONLIJK PROFIEL

Je kan genieten van de dynamiek die een Retail organisatie met zich meebrengt. Je geeft op een inspirerende en situationele manier richting aan je medewerkers. Snel schakelen vind je leuk, maar zonder de lange termijn doelstellingen hierbij uit het oog te verliezen. Service bieden zit in je bloed, maar je realiseert je dat dat alléén met een goed plan en een goed team kan. Legt verbindingen binnen en buiten het team om met elkaar beter te worden of slimmer te werken. De klant staat voor jou centraal. Je hebt één belangrijk doel, en dat is 100% ambassadeurs maken van iedere klant. Daarnaast stroomt er retail-bloed door je lichaam, je weet wat een winkel en ook de klantteams nodig hebben om iedere dag weer keukens te kunnen verkopen, te leveren en te monteren. 

Opleiding en ervaring

 • Minimaal HBO, bijvoorbeeld Bedrijfs- of Commerciële Economie
 • Minimaal vijf jaar werkervaring in een leidinggevende positie
 • Ervaring met klantenservices in een commerciële omgeving.

 

Competenties

 • Strategisch denker, met een helicopterview en vooruitzien
 • Interpersoonlijke, stakeholdermanagement en beïnvloeding vaardigheden
 • Een natuurlijk leider met sterke People Management skills
 • Een bruggenbouwer. Vermogen om anderen te beïnvloeden en mee te nemen
 • Is commercieel gedreven, maar verliest het uitstekende serviceniveau niet uit het oog
 • Nieuwsgierig (o.a. naar toekomstige trends), probleemoplossend en analytisch vermogen
 • Proactieve houding, positief denker en goed humeur
 • Uitstekende communicatie vaardigheden
 • Ervaring met, het implementeren van, CRM-systemen
 • De voertaal is Nederlands, maar goede lees-en schrijfvaardigheid van de Engelse taal is een eis.

Arbeidsvoorwaarden

Een dynamische functie wordt geboden in een omgeving die volop in beweging is. Stevige uitdagingen waar je je persoonlijke stempel op kan drukken. Een goed salaris, bonus, elektrische leaseauto en flexibele werktijden.   

ORGANISATIE

DKG
DKG is het bedrijf achter de succesvolle Nederlandse merken Bruynzeel Keukens en Keller Keukens. Vanuit de eigen fabriek in Bergen op Zoom worden dagelijks zo’n 500 keukens geproduceerd. Dat doen ze CO2 neutraal. In Bergen op Zoom is tevens het hoofdkantoor van DKG gevestigd. Met in totaal 900 medewerkers (inclusief winkels en logistiek) heeft DKG een omzet van circa € 240 miljoen.   

Bruynzeel Keukens
Bruynzeel Keukens is een bedrijf met een rijke historie. In 1937 ontwerpt Piet Zwart in opdracht van Cees Bruynzeel de eerste keuken waarin men dagelijks met veel gemak en plezier kan werken. Dit is één van de meest geavanceerde keukens in het Europa van de jaren dertig. Sindsdien is Bruynzeel Keukens actief in het ontwerpen, maken en verkopen van keukens die functioneel èn mooi èn betaalbaar zijn. Vernieuwen is daarbij nog steeds de drijfveer. 
Bruynzeel Keukens staat voor de keuken die werkt: een slimme keuken, met een eerlijk verhaal, betaalbaar en toekomstbestendig. “Bij alles wat we doen, maken we het dagelijks leven in en om de keuken makkelijker voor zoveel mogelijk mensen”. Functionaliteit en kwaliteit staan daarbij voorop. Bruynzeel Keukens pakt hierbij een meer adviserende rol in het ondersteunen en ontzorgen van de klant. Aankoopadviseur in plaats van keukenverkoper. Daarmee onderscheidt Bruynzeel zich van andere partijen in de markt. Bruynzeelers zijn doeners en waarmakers. Voor klanten, voor elkaar en vooral met elkaar. 

Het Retail kanaal van Bruynzeel Keukens is zowel actief voor particulieren die hun bestaande keuken willen vervangen als voor particulieren met een nieuwbouw koopwoning. Inmiddels werken er circa 300 medewerkers in 28 winkels verspreid over Nederland en op het nieuwe hoofdkantoor in Bergen op Zoom. De afgelopen jaren is Bruynzeel Keukens met het Retail verkoopkanaal een succesvolle nieuwe weg ingeslagen met vaste prijzen, veel aandacht voor functionele keukens en een revolutionair nieuw winkelconcept met focus op advies. 

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Susan Abbink-Rempt

Executive search specialist in Consumer Products | Logistics | Industry | IT

+31 6 477 600 37
susan.abbink@lyncwise.nl
LinkedIn

Charlotte Schepers-Kluck

Executive search specialist in HR en Finance branchebreed

+31 6 353 107 36
charlotte.schepers@lyncwise.nl
LinkedIn

Onze klanten