Manager Finance & Control

open Alkmaar Gepubliceerd op 22-04-2024
open

Alkmaar
Gepubliceerd op 22-04-2024
In het kort
Hbo/wo werk- en denkniveau.
Ervaring in het leiden/managen van een finance & administratie team
Ervaring in een (familie) onderneming met DGA is een pre
Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, in overeenstemming met het niveau van de functie

Manager Finance & Control

Positie

Voor het succes van de Manager Finance & Control is het essentieel om borg te staan voor het solide en betrouwbare financiële functioneren van de gehele onderneming. De Manager Finance & Control draagt de verantwoordelijkheid voor alle financiële activiteiten: administratie, budgettering, forecasting, verslaglegging en management informatie, jaarrekening, bedrijfseconomische analyses, debiteuren- en crediteurenbeheer en interne controles. Je zorgt voor solide maandrapportages (verleden, heden en in steeds belangrijkere mate toekomst) en je werkt nauw samen met de Inkoop Manager, Verkoop Manager en Algemeen Directeur. Het implementeren en inrichten van een ERP-systeem staat op de planning, waarbij jij de leiding neemt.

Taken en verantwoordelijkheden   

 • Zorgdragen voor een solide financiële administratie en planning & control
 • Verzorgen van accurate en tijdige maand-, kwartaal- en jaarrapportages
 • Het verzorgen van diverse aangiftes
 • Bewaking en optimalisatie van de administratieve organisatie
 • Uitvoeren van bedrijfskundige analyses ter ondersteuning van het management, waaronder budgetafwijkingen en rentabiliteitsanalyses
 • Belangrijke rol in het vertalen, vormgeven en monitoren van nieuwe (business gedreven) initiatieven van Inkoop en Verkoop 
 • Verantwoordelijk voor de beheersing van de (financiële) performance van de organisatie en het optimaliseren van operationele, commerciële en financiële processen/systemen binnen Interbosch (o.a. voorraadbeheer)
 • Het fungeren als aanspreekpunt voor de accountant
 • Debiteuren- en crediteurenbeheer
 • Bankbeheer, kasbankboek en memo boekingen
 • Het verzorgen van betalingen en salarisadministratie en -mutaties
Persoonlijk profiel

Interbosch is een onderneming in transitie. De ideale kandidaat is iemand die gedreven is om processen te professionaliseren en met scherpe business sense en analyses de groeiende onderneming naar de volgende fase te brengen. Je bent gedegen en ervaren, met leidinggevende kwaliteiten. Je hebt een sterke persoonlijkheid, die scherpte brengt en een zakelijk en cijfermatig besef. Stroopt de mouwen op en brengt structuur en overzicht in de financiële situatie. Staat positief in het leven, bent in control en staat stevig in je schoenen. Je voelt je thuis in een ondernemende en sterk groeiende omgeving. Je bent de dynamiek en exponentiele groei telkens een stap voor en weet jouw collega’s hierin mee te nemen. Je bent analytisch sterk, business gedreven en hebt de blik op de toekomst gericht.

Opleiding en ervaring 

 • Hbo/wo werk- en denkniveau
 • Ervaring in het leiden/managen van een finance & administratie team
 • Ervaring in een (familie) onderneming met DGA is een pre
 • Ruime ervaring als (senior) Financial Controller of Finance Manager in een internationale context. Ervaring in een internationale groothandel is een pre
 • Bekend met import van goederen buiten Europa met betrekking tot importopslagen en kostprijsberekening
 • Excel heeft voor jou geen geheimen
 • Gedegen ervaring met ERP systemen en dashboarding, bij voorkeur AFAS
 • Je bent accuraat, stressbestendig, proactief en je beschikt over een hands-on mentaliteit

Competenties

 • Leidinggevende en coachende capaciteiten. Mensgericht, verbindend en betrokken, maar ook vasthoudend, consequent en duidelijk
 • Visie ontwikkelen en strategisch denken. Brengt structuur en overzicht
 • Analytisch sterk, uitstekend cijfermatig inzicht
 • Sterke communicatieve skills. Open, eerlijk en direct

Wat maakt deze rol zo aantrekkelijk?

Deze positie is aantrekkelijk omdat jij een wezenlijke bijdrage kunt leveren aan de ontwikkeling en professionalisering van Interbosch. Een uitdagende rol binnen een snel groeiend bedrijf, waarin jij als Finance professional de dingen mag neerzetten en organiseren. Jij kunt echt impact maken en bijdragen aan de groeidoelstellingen en het succes van Interbosch. Een inspirerende en dynamische werkomgeving met ondernemende en gemotiveerde collega’s, waar ook veel ruimte is voor leuke dingen!

Arbeidsvoorwaarden
Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, in overeenstemming met het niveau van de functie. De uiteindelijke hoogte van het salaris hangt mede af van de huidige salarisindicatie van de kandidaat. 
Interbosch BV

Interbosch, een in 1985 opgerichte internationale handelsonderneming, importeert een breed pakket consumentenproducten uit het Verre Oosten en Europa. Het assortiment bestaat uit hand- en tuingereedschap, elektra, huishoudelijke artikelen, auto- en fietsaccessoires, leesbrillen, schildersartikelen, badkameraccessoires, campingartikelen, zaklampen, batterijen, lijmen, kitten etc. Interbosch levert zowel (eigen) merk als private en white label producten. 

Handel en onderhandelen is wat Interbosch drijft. Klanten zijn (inter)nationale groothandels, retailers, inkooporganisaties, GWB en webshops in het laag en midden segment. Voor dit dynamische en no-nonsense familiebedrijf zijn ruim 25 mensen werkzaam. Anno 2023 realiseren zij een omzet van € 10-20 mln, met een gezond bedrijfsresultaat. De onderneming is gevestigd in Alkmaar, waar tevens een magazijn met een capaciteit van ca. 10.000 palletplaatsen is gevestigd. 

De familie heeft aangegeven zich terug te willen trekken uit de dagelijkse operatie. Sinds 2021 is een investeerder toegetreden om verdere professionalisering en groei te faciliteren. Per 1 januari 2024 is er een nieuwe Algemeen Directeur gestart. Hij is afkomstig uit de handel en ziet enorme groeimogelijkheden voor Interbosch.

Om ook in de toekomst de klant zo optimaal mogelijk te kunnen blijven bedienen, is besloten om, samen met de nieuwe directeur en investeerder, een steviger fundament te bouwen. De ambitie is om de groei te versnellen door het professionaliseren respectievelijk uitbreiden van de organisatie. In de komende jaren wil Interbosch de organisatie fors laten groeien en uitgroeien tot een toonaangevende, klantgerichte en flexibele organisatie met een hele scherpe prijsstelling. Focus zal hierbij liggen op het versterken en professionaliseren van de inkoop en verkoop.

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Jasper ter Braak

Executive Specialist voor directie- en managementposities binnen DGA- en familiebedrijven en Private Equity

+31 6 287 730 00
jasper.terbraak@lyncwise.nl
LinkedIn
Onze klanten