vervuld Zoetermeer/Bleiswijk Gepubliceerd op: 05-07-2023 Minimaarl 5 jaar werkervaring
vervuld

Zoetermeer/Bleiswijk
Gepubliceerd op: 05-07-2023
Minimaarl 5 jaar werkervaring
In het kort
Afgeronde Master en/of Bacheloropleiding
Minimaal 5 jaar ervaring in het aansturen van een HR team en het adviseren van leidinggevenden binnen een veranderende organisatie met een grote diversiteit aan producten en diensten.
marktconform salaris met een ruime selectie aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals oa: bedrijfsfitness, gratis bibliotheeklidmaatschap en betaald ouderschapsverlof.
Positie vervuld

Manager HR

Positie

Als Manager HR lever je een stevige bijdrage aan het realiseren van de ambities van NBD Biblion op het gebied van de ontwikkeling van medewerkers, de organisatie en HR-strategie.  Je ontwikkelt, bewaakt en implementeert een duurzaam HR-beleid dat aansluit bij de meerjaren strategie van NBD Biblion. Je zorgt voor een gezonde personeelsopbouw, een positief en actief leer- en ontwikkelklimaat, een goede salarisadministratie binnen een effectieve organisatiestructuur. Je geeft input voor de strategie, stelt een concrete HR agenda op en draagt zorg voor de uitvoering.

Daarnaast lever je een belangrijke bijdrage aan HR verandertrajecten en begeleidt leiderschapsontwikkeling en cultuur verandertrajecten en/of reorganisaties waar nodig. Je draagt het ondernemingsbeleid van NBD Biblion uit en bouwt mee aan de verdere versnelling van de organisatie. Vanuit een sterke businessoriëntatie denk je mee in optimalisaties, kostenstructuren en budgetten. Je draagt zorg voor een goede werkrelatie met de OR. Je geeft op inspirerende wijze leiding aan een ervaren opererend HR-team van circa 3 collega’s (oa een HR Business partner en een salarisadministrateur. Leidende thema’s hierin zijn: 

1.  Cultuurverandering inclusief Leiderschap

NBD Biblion is complexer en dynamischer geworden, ze heeft veel veranderingen ondergaan, zowel de interne organisatie, alsmede de profilering naar buiten. Op dit moment wordt er een nieuwe structuur geïmplementeerd waarbij niet alleen nieuwe functies ontstaan, maar waarbij ook een (gedeeltelijk) nieuw Management Team zal worden geformeerd. In dit verandertraject speelt het cultuurvraagstuk, waarvan leiderschapsontwikkeling een onderdeel is, een grote rol. De Manager HR heeft hierin een leidende rol.

2.  Strategisch personeelsmanagement

Naast de logische vraagstukken als vergrijzing & duurzame inzetbaarheid, zal de propositie van NBD Biblion de komende jaren blijven ontwikkelen met grotere technologische componenten zoals AI. Dit vraagt visie op arbeidsmarktcommunicatie, personeelssamenstelling, profielontwikkeling, succession planning en talent development.

3.  Learning & Development

Er dienen voor de organisatie leer/ontwikkelpaden ontwikkeld te worden om in de ontwikkeling en gedeelde behoeftes van zowel organisatie als medewerkers te voorzien in lijn met het strategisch personeelsmanagement

4.  Procesoptimalisatie

Er is behoefte aan een gestructureerde procesoptimalisatieaanpak waarbij feedback uit de business geïntegreerd moet worden.

De Manager HR is onderdeel van het MT en is samen met de andere MT leden verantwoordelijk voor het nemen van besluiten op strategisch niveau. Je rapporteert in deze rol aan de CEO. 

Persoonlijk profiel

Ze zoeken een persoon met de volgende eigenschappen:

  • Een verbindende, motiverende en resultaatgerichte collega die graag en vol energie uitdagingen aangaat in een veranderende omgeving. 
  • Iemand die een stevige bijdrage levert aan het realiseren van ambities op het gebied van ontwikkeling van mensen, organisatie en strategie 
  • Iemand die vanuit een businessperspectief kan redeneren en een juiste vertaalslag naar HR strategie en uitvoering maakt
  • Een gedreven teamspeler, omgevingssensitief en daadkrachtig
  • Strategisch sterk maar ook pragmatische genoeg om de diepte in te gaan wanneer de situatie daar om vraagt
  • Ervaring in het aansturen van een team
  • Een stevige gesprekspartner op het gebied van medezeggenschap, arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden
  • Bewezen ervaring op het gebied van leiderschap, talent management en organisatie ontwikkeling 
  • In staat om een organisatie te begeleiden in transities en/of transformaties
  • Hoge drive en energieke (werk)houding

Ze zoeken een HR professional met een afgeronde master en/of bacheloropleiding met actuele vakinhoudelijke kennis. Minimaal 5 jaar ervaring in het aansturen van een HR team en het adviseren van leidinggevenden binnen een veranderende organisatie met een grote diversiteit aan producten en diensten. Je hebt ervaring opgedaan in het vormgeven, initiëren, doorvoeren en evalueren van verandertrajecten in co-creatie met andere leidinggevenden. Het opzetten en coördineren van activiteiten en projecten is hierin key. Je hebt de nodige ervaring opgedaan met het coachen van teams en bent iemand die anderen enthousiasmeert en aanzet tot vernieuwing. Daarnaast laat je toch ook voldoende pragmatiek zien; iets wat binnen de organisatie NBD Biblion een belangrijke succesfactor is en onderdeel van de cultuur.

Men werkt overigens met ADP maar wil een overstap gaan maken naar AFAS in de nabije toekomst.

Competenties Data gedreven, eigenaarschap, transparant, veranderingsgezind en zelfredzaam. Bevlogen, inventief, professioneel, slagvaardig en verbindend.

Arbeidsvoorwaarden

NBD Biblion biedt je een open en zeer moderne werkomgeving (prachtig duurzaam bedrijfspand) met enthousiaste collega’s. Dit unieke bedrijf biedt een grote maatschappelijke relevantie als het gaat om het vergroten van geletterdheid in Nederland. De cultuur is laagdrempelig met aandacht voor jou en jouw persoonlijke ontwikkeling (opleidingen). Ze hanteren een mooie work-life balance met 36 uren als fulltime. Daarnaast bieden zij een marktconform salaris met een ruime selectie aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals oa: bedrijfsfitness, gratis bibliotheeklidmaatschap en betaald ouderschapsverlof. 

Locatie:

Zoetermeer/Bleiswijk

Organisatie

NBD Biblion is dé integrale servicepartner voor de openbare bibliotheekbranche op het gebied van fysieke media, digitale informatieservices en logistieke diensten. Samen met ruim 150 medewerkers leveren ze een compleet pakket producten en diensten die bijdragen aan het succes van de openbare bibliotheken en (school)mediatheken. De openbare bibliotheek is een laagdrempelige plek in de samenleving, die mensen helpt om gemakkelijker informatie te vinden en te begrijpen.

NBD Biblion is opgericht om lokale bibliotheken te ontzorgen. Nu de uitdagingen van bibliotheken zijn veranderd, hebben zij ook op andere gebieden ondersteuning nodig. Daarom verandert NBD Biblion mee. Dit doen ze door het uitleenklaar maken van 2 miljoen boeken per jaar en het leveren van duizenden recensies, ook het selecteren, metadateren en catalogiseren van zo’n 15.000 titels. Daarnaast zijn ze trots op hun werkmaatschappijen Services B.V. (huisdrukkerij), Technology Group B.V. , Aura B.V. en Bookarang B.V.

De organisatie is een nieuwe weg ingeslagen waarbij ze op meerdere gebieden innoveren en vernieuwen, en daar hebben ze ondernemende types bij nodig! Collega’s die ondernemend zijn, lef hebben en zich verantwoordelijk voelen. Personen die de drive hebben een essentiële bijdrage te leveren om samen op weg te gaan naar een innovatieve organisatie. Hierbij zijn heldere en korte communicatielijnen van groot belang. Ze willen zeer tevreden klanten en dat bereiken ze door medewerkers op de eerste plaats te zetten en nóg meer samen te werken met hun klanten en partners. 

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Annelien Jorendse

Executive search specialist in Media, Retail & Energy

+31 6 557 803 43
annelien.jordense@lyncwise.nl
LinkedIn
Onze klanten