Manager Project Realisatie

vervuld Gepubliceerd op 17-07-2023 Vanaf minimaal 10 jaar werkervaring
vervuld


Gepubliceerd op 17-07-2023
Vanaf minimaal 10 jaar werkervaring
In het kort
Minimaal 10 jaar relevante werkervaring, waarvan de laatste paar jaar in een leidinggevende rol
HBO+ werk- en denkniveau
Vloeiend in Nederlands en Engels zowel in woord en geschrift
Positie vervuld

Manager Project Realisatie

Positie

De Manager Project Realisatie zal, in nauwe samenwerking met de Technisch Directeur, projecten ten uitvoer brengen die door de salesafdeling zijn verkocht. De manager wordt verantwoordelijk voor een team van 20 technische professionals (tekenaars, werkvoorbereiders, monteurs en uitvoerders, alsmede een nieuw aangestelde projectmanager) die totaal oplossingen op het gebied van water, elektra & klimaattechniek en interne logistiek binnen de kassenbouw (nieuwbouw & renovatie) realiseren. De kassenbouw zelf wordt overigens niet gedaan door Royal Brinkman, alle overige inbouwtechnieken wel. Je missie: de organisatie klaar te maken en in te richten op grote internationale projecten, met behoud van het huidige portfolio.

Binnen deze rol geef je leiding aan een middelgroot team en bewaak- en optimaliseer je veel verschillende projecten tegelijkertijd (projectmanagement). De focus komt te liggen op projecten in zowel binnen als buitenland (denk hierbij aan Canada, USA, UK, Scandinavië en Australië). Je bent verantwoordelijk voor de voortgang en behoudt het overzicht met betrekking tot doorlooptijd & kosten, zonder kwaliteit, efficiëntie en klanttevredenheid uit het oog te verliezen. Je komt met verbetervoorstellen op korte- en lange termijn. Tevens zorg je voor de informatie verstrekking en ondersteun je de Technisch Directeur waar nodig. 

Persoonlijk profiel

Je bent een stevige, daadkrachtige maar vooral verbindende manager. Je hebt de nodige ervaring als projectmanager die naast het managen van grote en kleine technische projecten ook langdurige relaties met installateurs binnen de kassenbouw aan kan gaan (nationaal- en internationaal). Je bent een people manager die, als meewerkend voorman en tevens boegbeeld, zijn/haar team naar een hoger plan weet te ontwikkelen. Je werkt, samen met het team, aan gezamenlijke doelen waarbij stakeholdermanagement (zowel intern als extern) van groot belang is. Je hebt daarnaast een groot oplossingsgericht vermogen. 

Taken en verantwoordelijkheden

 • Leiding geven aan 20 gedreven technische professionals (groeiend team) . Dagelijks proactief sturing geven aan de teams, inclusief het bewaken van de voortgang
 • Operationeel & tactisch verantwoordelijk voor de realisatie van technische projecten
 • Verantwoordelijk voor processen en informatieverstrekking in samenwerking met de Technisch Directeur aan wie je tevens rapporteert. Ondersteuning biedend waar nodig 
 • Verder professionaliseren, ontwikkelen en uitbouwen van de afdeling

Opleiding en ervaring

 • Hbo+ werk- en denkniveau
 • Minimaal 10 jaar werkervaring, waarvan de laatste paar jaar in een leidinggevende rol
 • Relevante (internationale) werkervaring (in een technische omgeving= pre). 
 • Project management ervaring, processen opzetten (internationale projecten)
 • Bij voorkeur ervaring met zowel eigen mensen als onder aannemers
 • Strategisch denker, alsmede een meewerkend voorman met goede projectmanagers skills
 • Affiniteit in de glastuinbouw is een grote pré
 • Vloeiend in Nederlands en Engels zowel in woord en geschrift

Competenties

 • Peoplemanager die het team naar een hoger niveau kan tillen, teamplayer
 • Mensgericht, iemand die in staat is de verbinding te maken en slagvaardig te bewegen in een omgeving waar heel veel kennis is, hard wordt gewerkt maar waar wel een transitie moet worden gerealiseerd 
 • Helicopterview, strategisch denker, innovatief, klantgericht
 • Data driven, analytisch sterk
 • Resultaatgericht, besluitvaardig, probleemoplossend
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, samenwerkend, betrouwbaar en behulpzaam
 • Een no-nonsense instelling en ‘can do’ mentaliteit
Arbeidsvoorwaarden

Er is volop ruimte voor ontwikkeling van zowel jouw team als jezelf.  Naast een marktconform salaris biedt Royal Brinkman: 

 • Leaseauto, mobiele telefoon en laptop
 • Bonusregeling
 • Voldoende vrije tijd (25 vakantiedagen en 8 roostervrije dagen) en thuiswerkmogelijkheden voor een goede werk-privébalans
 • Hybride werken behoort tot de mogelijkheden 
Organisatie

Royal Brinkman is een wereldwijd opererende, toonaangevende toeleverancier, adviseur en installateur voor de professionele bedekte tuinbouwsector, waaronder glastuinbouw. Ze zijn al meer dan 130 jaar dé specialist in horticulture. Door middel van lokale vestigingen, specialisten en professionele webshops en distributiecentra worden hun klanten “custom made” vanuit de verschillende landen volledig ontzorgd. Samenwerken en verbinding maken is voor hen een zeer belangrijke waarde. “Let’s improve together”. Hun missie is om samen met telers, leveranciers en overige partners  de tuinbouw industrie wereldwijd, op een duurzame manier, verder te verbeteren. Dit doen ze door het bieden van kennis, kunde, producten en innovatieve oplossingen. Tevens brengen zij, met het koppelen van deze kennis aan hun online platform, de tuinbouwsector naar een hoger niveau.

Met de overname van Berg Hortimotive in 2018 is Royal Brinkman nog meer in staat om een totaal oplossing aan klanten aan te bieden. Berg Hortimotive is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van machines t.b.v. oogsten, verzorgen, transporteren en het data gedreven verwerken van producten binnen de glastuinbouwsector. In de loop der jaren heeft Berg Hortimotive zich ontwikkeld tot één van de belangrijkste spelers op het gebied van tuinbouwtechniek. Zo wordt de kweker volledig ontzorgd op het gebied van interne kaslogistiek- en handling in de verpakkingshal. Met een team van zeer gemotiveerde medewerkers en de juiste middelen weet Berg Hortimotive haar producten wereldwijd af te stemmen op de behoeften van haar afnemers.

Daar beide labels een goede naamsbekendheid genieten is er voor gekozen om de beide merken te blijven voeren en ze naast elkaar te laten opereren, maar wel de maximale synergie te zoeken en ze centraal te laten aansturen. Zo wordt een nog betere invulling gegeven aan de internationale groeiambitie. Voor de komende jaren staan naast groei de volgende thema’s op de agenda: digitalisering, marktbewerking, schaalvergroting en innovatie.

Locatie:

's-Gravenzande/De Lier

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Annelien Jorendse

Executive search specialist in Media, Retail & Energy

+31 6 557 803 43
annelien.jordense@lyncwise.nl
LinkedIn
Onze klanten