Manager R&D, Lid MT

vervuld Lochem Gepubliceerd op: 03-11-2021 Vanaf 5 jaar werkervaring
vervuld

Lochem
Gepubliceerd op: 03-11-2021
Vanaf 5 jaar werkervaring
In het kort
Academisch werk- denkniveau
Tenminste 5 jaar ervaring in een ontwikkel/R&D managementfunctie en het leiden van innovatietrajecten
Heeft bewezen ervaring met projectmanagement
Een auto, pensioenbijdrage, laptop en mobiele telefoon behoren tot de standaarduitrusting.
Positie vervuld

Manager R&D, Lid MT

Positie

De Manager R&D is verantwoordelijk voor de R&D strategie van SafanDarley. De Manager zet de (strategische en operationele) koers uit van SafanDarley op het gebied van de toekomstige innovaties van SafanDarley. Realiseert de condities voor de continuïteit en groei van de onderneming. In de rol ligt de grote nadruk op de output en de operationele aansturing van de projecten (kop, romp, staart). 

De Manager R&D is verantwoordelijk voor de uitvoering van de R&D strategie en voor de projecten die volgen uit de productinnovatie strategie en product roadmap. Is verantwoordelijk voor de optimalisatie van de ontwikkelprocessen van en op de bestaande producten binnen SafanDarley. Geeft leiding aan de afdeling met goed opgeleide professionals in R&D  (circa 18 fte). Zij hebben diepgaande kennis op het gebied van wtb, robotica, electro en software (HMI en Embedded software).

De Manager R&D rapporteert aan de Managing Director van SafanDarley en maakt deel uit van het MT.

Verantwoordelijkheden

De Manager R&D speelt een cruciale rol in een onderneming, die bekend staat om innovatiekracht en functionaliteit. De Manager R&D is dan ook verantwoordelijk voor het ontwikkelen en neerzetten van een visie en borgen van een gestructureerde, resultaatgerichte, meer flexibele en tegelijkertijd solide R&D afdeling. Zoals van een topspeler, een internationale autoriteit op het gebied van high end kantbanken verlangd mag worden, wordt er bij SafanDarley veel aandacht besteed aan de onderscheidende thema’s Innovatie & Techniek. Van de R&D Manager wordt verwacht om de telkens toenemende complexiteit in techniek (software, robotica, mechatronica, besturing, wtb, integratie) voor te blijven.

Een goed functionerend team vraagt samenwerking, aansturing en strakke planning. Coachen, motiveren, zelf het goede voorbeeld geven en planmatiger werken. De Manager R&D weet wat er speelt in de markt, weet van de trends, informeert bij de DMU’s van klanten, de eigen verkoop, concurrentie. De Manager R&D zal moeten zorgen voor een grotere dynamiek op dit vlak.

Persoonlijk profiel
 • Academisch werk- denkniveau  
 • Tenminste 5 jaar ervaring in een ontwikkel/R&D managementfunctie en het leiden van innovatietrajecten 
 • Heeft bewezen ervaring met projectmanagement 
 • Is gericht op resultaat, weet focus aan te brengen
 • Heeft teams coachend en tegelijk ook taakgericht aangestuurd
 • Toont leiderschap richting team en onderneming 
 • Begrijpt het belang van goed stakeholdermanagement 
 • Heeft een goed ontwikkeld gevoel voor verhoudingen en belangen
 • Strategische en analytische denker die telkens de verbinding zoekt met commercie en de operatie
 • Proactief, slagvaardig, overtuigend en besluitvaardig. Kortom: executiekracht!
 • Draagt verantwoordelijkheid
 • Ondernemerschap en lef 
 • Ambitieus zonder de realiteit te verliezen
 • Krijgt van nature mensen mee en is in staat veranderingen door te voeren en deze te bestendigen
 • Kan een academische manier van denken omzetten naar een pragmatische aanpak
 • Gericht op het delen van kennis en kunde met collega’s
 • Vloeiend in Engels, Duits is een pre
Arbeidsvoorwaarden
De positie is aantrekkelijk vanwege de nieuw te creëren dynamiek binnen R&D en daarmee de toekomst voor SafanDarley. De ruimte om zich te onderscheiden is volop aanwezig. Last but not least is er de goede beloning voor deze uitdagende functie. Een auto, pensioenbijdrage, laptop en mobiele telefoon behoren tot de standaarduitrusting.
Organisatie

SafanDarley is dé mondiale specialist in de ontwikkeling en bouw van kantbanken en scharen voor zowel het dunne als het dikke plaatsegment. SafanDarley is een toonaangevende Nederlandse onderneming met alle disciplines in eigen huis, van R&D en engineering tot fabricage en assemblage, van marketing & sales tot technologie- en opleidingscentrum, van helpdesk tot servicedienst. SafanDarley heeft 2 productievestigingen, de hoofdvestiging in Lochem en een vestiging in Eijsden. In het buitenland zijn er vestigingen in de USA, Duitsland en Zweden. De onderneming telt in totaal zo'n 180 medewerkers.

Met nieuwe technologie opent SafanDarley de weg naar slimmer produceren in de Smart Industry. Dit wordt bereikt door verregaande digitalisering en verweving van apparaten, productiemiddelen en organisaties, waardoor een nieuwe, geïntegreerde manier van produceren ontstaat. Met SafanDarley betekent dat: efficiënter, flexibeler, kwalitatief beter en tailor made produceren.

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Joost Ouwerkerk

Executive search specialist in Industrie & Handel

+31 6 290 038 95
joost.ouwerkerk@lyncwise.nl
LinkedIn
Onze klanten