Managing Director

vervuld Bussum Gepubliceerd op: 18-04-2023
vervuld

Bussum
Gepubliceerd op: 18-04-2023
In het kort
Ervaring bij een top tier strategiehuis
Ervaring in FMCG en/of bij een scale-up
Hands-on
Positie vervuld

Managing Director

Positie

De Managing Director (MD) bepaalt - in nauwe samenwerking met het vakvolwassen team - de visie en strategie en vertaalt dit naar concrete doelstellingen. Hij/zij heeft de eindverantwoordelijkheid over De Koffiejongens en draagt actief bij aan de ontwikkeling van de organisatie en haar medewerkers. Legt verantwoording af aan de aandeelhouders. Hij/zij heeft een goed gevoel voor ondernemerschap en efficiënte samenwerking. Sterke focus op commercie en groei. Leidt de Koffiejongens naar de volgende fase. Verder investeren in kwaliteit en duurzaamheid. Creëert duidelijkheid en voorspelbaarheid. Met behoud van verbondenheid en (kern)waarden. De Managing Director geeft direct leiding aan de andere MT-leden en indirect aan de overige medewerkers van De Koffiejongens. 

 

Taken en verantwoordelijkheden   

 • Integrale (P&L) eindverantwoordelijkheid voor de gehele organisatie
 • Verantwoordelijk voor door ontwikkelen en aanscherpen strategie en leidinggeven aan implementatie hiervan
 • Vertalen van strategie in concrete en meetbare doelstellingen (jaar / kwartaal plannen) 
 • Aansturen, begeleiden en ontwikkelen van een gedreven team
 • Bouwen en aansturen van de organisatie met focus op commercie en groei
 • Verantwoordelijk voor verdere groei in Nederland en Europese expansie  
 • Business development: ondernemerschap tonen met betrekking tot nieuwe (innovatieve) groeikansen
 • Optimaliseren en professionaliseren van de huidige bedrijfsprocessen in termen van efficiency en effectiviteit
 • Zorgt ervoor dat de Koffiejongens op het gebied van duurzaam en sociaal ondernemen voorop blijft lopen
 • Creëren/behouden van een klimaat voor goede samenwerking. Smeden van een hecht team
Persoonlijk profiel

De ideale kandidaat is een ondernemende, ambitieuze (ex) top tier strategie consultant met ervaring in een scale-up en/of in FMCG. Hij/zij heeft al eerder een team aangestuurd en is klaar om écht zelf aan het roer te staan. Een verbinder met visie.

 • Afgeronde academische opleiding
 • Ervaring bij een top tier strategiehuis
 • Ervaring in FMCG en/of bij een scale-up 
 • Commerciële drive met bewezen groei-trackrecord
 • Kennis van ‘scaling up methodiek’ is een pre
 • Inspirerend leider met verbindende kwaliteiten 
 • Je hebt een goed functionerend moreel kompas en het hart op de juiste plaats
 • Hands-on en besluitvaardig
 • Combineert een hoog ambitieniveau met oog voor plezier 
Organisatie

De Koffiejongens is het snelst groeiende koffiemerk van Nederland en binnenkort van Europa. Sinds de start in 2017 is het bedrijf met abonnementen op biologisch afbreekbare koffiecups gegroeid tot hét frisse en duurzame tegengeluid op de markt voor koffiecups. Vanuit het hoofdkantoor in Bussum worden door een compact team van 9 medewerkers circa 35.000 klanten bediend. Het bedrijf heeft inmiddels een omzet van circa € 9 mln. 

Ondernemers Walter Morriën en Corné van Drogenbroek hadden geen enkele ervaring in de koffiebranche toen ze in 2017 met De Koffiejongens begonnen. Toch werd de abonnementsdienst een groot succes. Inmiddels is het bedrijf doorontwikkeld tot een volledig duurzaam koffiemerk met gecertificeerde koffie in honderd procent biologisch afbreekbare koffiecups van maïs en suikerriet. De koffiecups worden zoveel mogelijk lopend of op de fiets bezorgd en verpakt in duurzaam karton. Op de inpakafdeling werken mensen die voorheen een afstand tot de arbeidsmarkt hadden. Dat noemen ze bij de Koffiejongens "vanzelfsprekend de juiste keuzes maken".

Zo maken de Koffiejongens het leven  van de koffiedrinker elke dag een stukje leuker, lekkerder en gemakkelijker. Voor meer info zie: www.dekoffiejongens.nl

De Koffiejongens is sinds de oprichting jaar na jaar hard gegroeid en inmiddels staat er een gezonde en winstgevende organisatie met een omzet van circa € 9M. Het streven is om deze omzet de komende jaren verder te laten groeien naar 25M euro in 2025. In Nederland is dit te realiseren door het marktaandeel in de consumentenmarkt verder te vergroten (nu circa 3%), nieuwe segmenten aan te boren (o.a. BtB en hotellerie) en nieuwe distributiekanalen in te zetten. Internationaal door nieuwe landen aan te sluiten. Zo zal in augustus van dit jaar de lancering plaatsvinden van De Koffiejongens in Duitsland om vervolgens verder uit te rollen naar andere Europese landen.

De Managing Director krijgt de opdracht om – samen met het team - de (internationale) groeiambities te realiseren. Voor De Koffiejongens is Lyncwise op zoek naar Iemand die de groeistrategie kan ontwikkelen én implementeren. Een meewerkend voorman/vrouw die ervoor zorgt dat het team optimaal presteert en goed in haar vel zit. Hij (lees ook: zij) is een verbinder. Iemand die het bovenal belangrijk vindt dat de Koffiejongens op het gebied van duurzaam en sociaal ondernemen voorop blijft lopen. 

 

Locatie

Bussum

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Joris van Lommel

Executive search specialist in Digital, FMCG, Retail & Consumer Goods

+31 6 536 677 46
joris.vanlommel@lyncwise.nl
LinkedIn

Annemarie Bosch

Executive search specialist in ondernemende leiders voor PE-portfoliobedrijven, scale-ups en familiebedrijven

+31 6 292 392 19
annemarie.bosch@lyncwise.nl
LinkedIn
Onze klanten