Operations Director

vervuld Oud Gastel Gepubliceerd op 25-01-2024 minimaal 15 jaar werkervaring
vervuld

Oud Gastel
Gepubliceerd op 25-01-2024
minimaal 15 jaar werkervaring
In het kort
Afgeronde hbo/wo opleiding, bij voorkeur Werktuigbouw
Circa 15 jaar relevante ervaring binnen operations (manufacturing, site/plant management i.c.m. supply chain) in de maakindustrie, voorkeur ervaring met plaatwerk en assemblage
Positie vervuld

Operations Director

Positie

Het operationeel management team bestaat uit de Operations Director, Manager Engineering en Supply Chain Manager. Het wordt gefaciliteerd door Finance en HR. De Operations Director is de drijver van het operationeel management team en verantwoordelijk voor de uitvoeringen van het waarde creatieplan en werkt nauw samen met de CEO en CFOO om strategische visies tot leven te brengen en ambitieuze doelen te realiseren.

De Operations Director is verantwoordelijk voor alle operationele activiteiten, waaronder Productie (50 FTE), Assemblage (50 FTE), Kwaliteit (5 FTE), Technische Dienst (4 FTE) en process- en fabricage engineers (9 FTE). De Operationeel Directeur rapporteert aan de CFOO. 

Taken en verantwoordelijkheden

 • Eindverantwoordelijk voor de operationele organisatie (Productie, Assemblage, Kwaliteit, Technische Dienst, Process- en fabricage engineers) 
 • Eindverantwoordelijk voor het gehele operationele proces
 • Formuleren van korte en lange termijn verbeterdoelstellingen
 • Initiëren van verbetervoorstellen ten behoeve van LEAN/continue verbetering
 • Goed afstemmen van processen en het wegnemen van knelpunten en verspillingen in een flexibele en schaalbare omgeving
 • Nauwe samenwerking met andere disciplines/MT leden om gezamenlijk versnelling en verbetering te brengen in een complexe, groeiende en innovatieve productie omgeving
 • Aansturen, coachen en opleiden van medewerkers. Je zorgt voor de juiste mensen op de juiste positie
 • Kennis en kunde borgen in de organisatie
Persoonlijk profiel

Met een scherp oog voor zowel het grotere geheel als de kleinste details, ben je in staat om de gehele bedrijfsvoering te overzien. Als meewerkend voorman stroop je zelf de mouwen op en geef je het goede voorbeeld. Je hebt passie voor voortdurende verbetering van operationele processen. Je kan mensen inspireren en verder opleiden en benadert plannen en processen met een kritische en constructieve geest. 

Het is een groot voordeel als je ervaring hebt met plaatwerk en assemblage en een duidelijke visie hebt op het verder verleanen van de operatie. LEAN op zich moet niet het doel zijn, maar je wilt processen goed regelen, verspillingen wegnemen in een flexibele en schaalbare omgeving. Daarnaast breng je ervaring mee uit ETO/CTO omgevingen en weet deze ervaring door te vertalen naar de operatie. 

Opleiding en ervaring 

 • Afgeronde hbo/wo opleiding, bij voorkeur Werktuigbouw
 • Circa 15 jaar relevante ervaring binnen operations (manufacturing, site/plant management i.c.m. supply chain) in de maakindustrie, voorkeur ervaring met plaatwerk en assemblage
 • Ervaring als lid van management of directie team 
 • Ervaring met en kennis van Informatie en rapportage systemen (ERP) 
 • P&L management en bouwen van een KPI omgeving
 • Bewezen ervaring met continu verbetermethodes en veranderingstrajecten in een industriële productieomgeving 
Fri-Jado B.V.

Sinds 1937 ontwikkelt en produceert Fri-Jado hoogwaardige technologie voor het bereiden, presenteren en conserveren van warme en koude levensmiddelen. Fri-Jado voorziet klanten in de foodretail en food-to-go van de nieuwste technologie waarmee hun voedingsproducten zich onderscheiden. Hun apparatuur wordt dagelijks gebruikt door toonaangevende supermarktorganisaties, buurtwinkels, fastfoodrestaurants, slagerijen, speciaalzaken en benzinestations.

Fri-Jado is een prachtig Nederlands maakbedrijf met als motto “Eten onweerstaanbaar maken”. Met ruim 200 medewerkers realiseert Fri-jado een omzet van ruim € 50 miljoen. Het bedrijf is wereldmarktleider met hun rotisserieën en een grote uitdager in de display markt. Fri-Jado heeft vestigingen in Nederland (hoofdkantoor), USA, UK en Frankrijk en ontwikkelt de producten in huis. Met een netwerk dat teruggaat tot 1937 heeft Fri-Jado een unieke propositie. 

Eind 2017 heeft de investeringsmaatschappij Torqx Capital Partners Fri-Jado overgenomen. In samenwerking met deze investeerder zijn er grote stappen gemaakt in de groei en verdere professionalisering van de organisatie. Onder meer is in 2019 een nieuw pand in Oud-Gastel betrokken en is er veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe producten. 

Fri-Jado heeft een warme, informele bedrijfscultuur met een ondernemende inslag. Een voortdurend veranderende, maar uiterst veelbelovende omgeving. Er heerst een open cultuur met respectvolle interactie tussen collega's. De organisatie kent een platte structuur met weinig hiërarchie, waar duidelijk op resultaten wordt gestuurd.

Voor aanvullende informatie, zie https://www.frijado.com/nl/

Locatie

Oud Gastel

 

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Joris van Lommel

Executive search specialist in FMCG, Retail, Trade & Manufacturing, High Tech Semicon

+31 6 536 677 46
joris.vanlommel@lyncwise.nl
LinkedIn

Erik Jan Doekes

Executive search specialist in Trade & Manufacturing, Consumer Goods, Retail & E-tail

+31 6 509 520 05
erikjan.doekes@lyncwise.nl
LinkedIn
Onze klanten