Operations Director

open Rotterdam Gepubliceerd op 12-02-2024 circa 15 jaar werkervaring
open

Rotterdam
Gepubliceerd op 12-02-2024
circa 15 jaar werkervaring
In het kort
Minimaal afgeronde hts opleiding, bij voorkeur food technology
Circa 15 jaar relevante ervaring binnen operations (manufacturing, site/plant management i.c.m. supply chain) in de foodindustrie
Ervaring met en kennis van Informatie- en rapportagesystemen (ERP)

Operations Director

Positie

Bij de Macadamia Group is er behoefte onstaan aan een Operations Director om meer grip en inzicht te krijgen op de gehele operatie bij zowel Synergy Food als Katjang Pedis en deze verder te professionaliseren.

De Operations Director is de drijver van het operationeel managementteam, geeft leiding aan de productiemanagers en werkt nauw samen met de CEO en CFO om de strategische visie tot leven te brengen en ambitieuze doelen te realiseren. 

De Operations Director is verantwoordelijk voor beide productielocaties en heeft als doel om de productie en verkoopprocessen beter op elkaar af te stemmen en de operaties verder te verbeteren, om zodoende de productiviteit te optimaliseren. Hij/zij schakelt met de andere MT leden om gezamenlijk versnelling en verbetering te brengen.

Persoonlijk profiel

Om deze rol succesvol in te vullen is ervaring in de foodproductie een must. Het verder ontwikkelen van de medewerkers en versterken van het middelmanagement zijn een belangrijke voorwaarde voor verdere groei. Met een scherp oog voor zowel het grotere geheel als de kleinste details, is de Operations Director in staat om de gehele bedrijfsvoering te overzien. Hij/zij toont leiderschap om beide organisaties verder te ontwikkelen. 

Opleiding en ervaring 

 • Minimaal afgeronde hts opleiding, bij voorkeur food technology 
 • Circa 15 jaar relevante ervaring binnen operations (manufacturing, site/plant management i.c.m. supply chain) in de foodindustrie
 • Ervaring als lid van een management of directie team binnen een compacte onderneming
 • Ervaring met en kennis van Informatie- en rapportagesystemen (ERP) 

Competenties 

 • Combinatie conceptueel/analytisch en operationele slagkracht
 • Hands-on, pragmatisch en doelgericht. Kan tegen een stootje
 • Doorvertalen van strategische doelstellingen naar plannen en concrete actie in operations, inclusief organisatie, machines, systemen en personeel
 • Zorgen voor de effectieve implementatie van de plannen
 • Rust, houdt overzicht, kan verbinden, stevige persoonlijkheid, resultaatgericht en besluitvaardig 
 • Toont leiderschap en duidelijkheid als dat nodig is, niet bang om in te grijpen
 • Ondernemend en initiatiefrijk, signaleert kansen en gaat zelfstandig over tot actie. Impact door daadkracht
 • Organisatiesensitief, snapt hoe hazen lopen, toont stijlflexibiliteit, creëert acceptatie voor ideeën
 • Klantgericht samenwerken. Voelt zich verantwoordelijk voor de performance van de gehele organisatie (en niet alleen de eigen scope)
 • Leidinggevende en coachende capaciteiten. Is in staat om medewerkers te inspireren, ontwikkelen en aan te trekken
 • Open en goede communicator. Kan goed luisteren. Schakelt goed met verschillende geledingen in de organisatie
 • Passie, flexibiliteit en respect
   
Arbeidsvoorwaarden
Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Op termijn is participatie mogelijk.
Macadamia Group

De Macadamia Groep is een Europese noten verwerkende partij op het gebied van import, verwerking en levering van luxe noten, pinda’s en diverse zaden.
De Groep is ontstaan nadat investeringsmaatschappij Waterland uit Bussum in 2021 een meerderheidsbelang in het bedrijf Katjang Pedis PCI B.V. heeft verworven en in 2023 Synergy Food Ingredients & Processing B.V. aan deze groep heeft toegevoegd. Macadamia heeft de ambitie om een leidende Europese noten & pinda verwerkende speler te worden, die middels autonome groei en overnames verdere groei gaat realiseren.

Katjang Pedis uit Sint Maartensdijk kent een rijke historie. Door de jaren heen heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een toonaangevende (pinda)notenverwerkingsspecialist met klanten in heel Europa en een unieke positie in de markt van verwerking en levering van luxe noten en pinda’s. 

Synergy Food uit Rotterdam is opgericht in 2001 en een leidende speler in het importeren, bewerken en verkopen van amandelen en gerelateerde amandelproducten. Synergy Food levert maatwerk voor de levensmiddelensector, met de nadruk op industriële bakkerijen, bakkerijgrondstoffenleveranciers en de notenhandel. Het bedrijf biedt een compleet palet van producten en services, die toegevoegde waarde biedt aan de eindklant.

Beide bedrijven leveren in grootverpakkingen aan pinda- en notenverwerkende klanten, die leveren aan de eindklant zoals bijvoorbeeld supermarktketens of industriële bakkerijen.

De Groep heeft een omzet van ca € 95 mln en circa 100 medewerkers in dienst, verspreid over de twee locaties (Rotterdam en Sint Maartensdijk).

Beide bedrijven kennen een informele, ondernemende bedrijfscultuur. De organisatie heeft een platte structuur, zonder strikte hiërarchie maar mét een handen-uit-de-mouwen mentaliteit, waar duidelijk op resultaten wordt gestuurd.

Bij Synergy Food wordt momenteel een nieuwe productielocatie gebouwd.  De nieuwe fabriek wordt naar verwachting in het derde kwartaal  van 2024 in gebruik genomen.

Locatie
Rotterdam & Sint Maartensdijk

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Erik Jan Doekes

Executive search specialist in Trade & Manufacturing, Consumer Goods, Retail & E-tail

+31 6 509 520 05
erikjan.doekes@lyncwise.nl
LinkedIn

Jasper ter Braak

Executive Specialist voor directie- en managementposities binnen DGA- en familiebedrijven en Private Equity

+31 6 287 730 00
jasper.terbraak@lyncwise.nl
LinkedIn
Onze klanten