Operations Manager – Lid MT

open Roermond Gepubliceerd op 25-04-2024 minimaal 6 jaar ervaring
open

Roermond
Gepubliceerd op 25-04-2024
minimaal 6 jaar ervaring
In het kort
Hbo/wo-opgeleid in een technische richting
Minimaal 6 jaar werkervaring
Goede beloning

Operations Manager – Lid MT

Positie

‘Springplankpositie voor high potential’

Management van portfoliobedrijven binnen private equity is een vak apart. Buy-and-build-investeerders maken met financiële en strategische middelen veel initiatieven mogelijk en sturen op resultaat. Zowel het tempo als het niveau van transformaties en expansie ligt daardoor hoog. 

Het betreft hier een brede operationspositie. Doel is het begeleiden, ontwikkelen en succesvol uitvoeren en verbeteren van primaire (operationele) processen van de faciliteit in Roermond (hét DNA van de onderneming). Hiermee wordt een concrete bijdrage geleverd aan het realiseren van strategische en financiële bedrijfsdoelstellingen van Euramax.

Primaire verantwoordelijkheden

 • Vertalen van strategie en doelstellingen van Euramax in een concreet siteplan ten behoeve van prestatieverbetering. Er zal worden geïnvesteerd in automatisering van primaire processen zoals sourcing, contractbeheer, voorraadbeheer, planning, productie, kwaliteitsborging en logistiek om de productiviteit te verbeteren en verspilling te verminderen
 • Het realiseren van de doelstellingen en targets van Euramax ten aanzien van capaciteitplanning, SHE, kwaliteit en productiviteit. De Manager Operations zal nauw betrokken worden bij het bepalen van de standaarden
 • Zorgdragen voor een toereikend competentieniveau en ontwikkeling van het middelmanagement in de huidige tot allround professionals met sterke vaardigheden op het gebied van leiderschap, communicatie, data-analyse, oorzaakanalyse en probleemoplossend vermogen
 • Vervullen van een challenger rol naar alle senior managementleden – elkaar aanspreken en beslissingen nemen op basis van feiten en cijfers
Persoonlijk profiel
 • Hbo/wo-opgeleid in een technische richting
 • Minimaal 6 jaar werkervaring
 • Analytisch
 • Daadkrachtig
 • Pragmatisch
 • Aangeboren leiderschapsvaardigheden
 • Zichtbaar op de werkvloer
 • Ondernemende mindset
 • Bekend met het doorvoeren van verbetertrajecten o.b.v. data en KPI’s
 • Snel inzicht in systemen - is in staat om (complexe) productieprocessen terug te brengen tot de essentie
 • Mensgericht
Arbeidsvoorwaarden
De positie is aantrekkelijk vanwege de positieve dynamiek binnen dit succesvolle bedrijf. Er zijn volop kansen en daarom is de ruimte om zich te onderscheiden hier volop aanwezig. Hier succesvol zijn betekent het grote verschil maken in de groei en bloei van Euramax. Tenslotte is er de goede beloning. De uiteindelijke hoogte van het salaris hangt mede af van de huidige salarisindicatie en het succes van de kandidaat.
Euramax

Euramax (met hoofdkantoor in Roermond) ontwerpt en maakt sinds 1969 hoog¬waardige gecoate aluminium platen voor klanten in de architectuur ‘Euramax for Architectural Envelopes’ en in de mobiliteitsindustrie ‘Euramax for Mobility’. De gekleurde aluminiumrollen vinden hun toepassing binnen o.a. high-end architectuurprojecten zoals het Ferrari World in Abu Dhabi. Euramax bedient haar klanten wereldwijd. Door de jaren heen heeft Euramax als onafhankelijke speler een unieke positie verworven als mondiale coil coater met productielocaties in Roermond en Engeland en - door de recente overname van Amerimax - in de Verenigde Staten. Onder leiding van Harmen Kruijt (CEO) genereert de onderneming met ruim 300 medewerkers in 2024 een omzet van circa 325M euro omzet.

Imker Capital Partners en Parcom hebben in maart 2020 Euramax overgenomen van het Amerikaanse OmniMax. Inmiddels heeft Imker een meerderheidsbelang genomen. De komende jaren heeft Euramax een stevige groeiambitie uitgesproken door middel van ‘buy & build’. De beoogde groei vraagt om verdere professionalisering van structuren en processen en om het betreden van nieuwe productmarkten en geografieën. Euramax beoogt hiermee een versteviging van haar positie in deze global nichemarkt. Om vanuit operations vorm en inhoud te geven aan de ambitieuze groeidoelstellingen, gaat Euramax op zoek naar een Manager Operations ter versterking van het MT. Doorkijk naar eindverantwoordelijkheid voor de gehele plant in Roermond. Rapporteert aan de Global COO.

Locatie

Roermond

Procedure

Lyncwise Executieve Search & Interim te Hilversum heeft de exclusieve opdracht verworven voor de invulling van deze vacante positie. Na een interview met Joost Ouwerkerk en of Annemarie Bosch van Lyncwise wordt besloten welke kandidaten voor te dragen. Euramax besluit welke kandidaten worden meegenomen in de verdere procedure. Een assessment en referentie check maken deel uit van de procedure.

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Joost Ouwerkerk

Executive search specialist in Industrie & Handel

+31 6 290 038 95
joost.ouwerkerk@lyncwise.nl
LinkedIn

Annemarie Bosch

Executive search specialist in ondernemende leiders voor PE-portfoliobedrijven, scale-ups en familiebedrijven

+31 6 292 392 19
annemarie.bosch@lyncwise.nl
LinkedIn
Onze klanten