Partnership Manager

vervuld Delft Gepubliceerd op: 23-11-2022 Minimaal 3 jaar werkervaring
vervuld

Delft
Gepubliceerd op: 23-11-2022
Minimaal 3 jaar werkervaring
In het kort
Academisch werk- en denkniveau
Minimaal 3 jaar ervaring als Partnership Manager van digitale producten of diensten: Marktanalyse en partnerselectie > businessplan en -model > creatie standaard proposities > go-to-market > monitoring en groei
Laptop, mobiele telefoon en tegemoetkoming in reiskosten
Positie vervuld

Partnership Manager

Positie

Als Partnership Manager binnen NEN krijg je de belangrijke rol om met de toepassing van onze normen meer impact in de maatschappij te creëren. NEN heeft een aantal partnerships en wil dit de komende jaren sterk vergroten. De klant staat hierbij centraal.

Je analyseert de al aanwezige marktkennis binnen NEN en toetst in het veld waar de behoeften van onze doelgroepen ligt. Je maakt een scherpe analyse van de markt, relevante segmenten en kansen. Je richt je op het ontwikkelen van meerdere standaardproposities die  positieve impact in de maatschappij maken en zorgt dat deze producten goed in de NEN processen verankerd zijn. Jouw visie en strategie inclusief businessmodellen presenteer je met verve en zorgt ervoor dat je de interne stakeholders meekrijgt. Relatief veel collega’s hebben raakvlakken en belang bij jouw aanpak en hebben hier ideeën over. Je hebt een duidelijk plan: Welke markten bedient NEN direct zelf en welke via partners? Met welke partijen kan NEN haar propositie versterken, de markt beter benaderen en impact vergroten? Wat voor type partnerships sluiten hier het beste bij aan en hoe genereren we omzet?

Je bouwt actief aan de uitbreiding van het partnernetwerk en gaat relaties voor de langer termijn aan. Je bent ondernemend en initiatiefrijk en staat sterk in je schoenen om tot een win-win situatie met de juiste partners te komen. Daarbij ben je analytisch sterk en hebt kennis om tot de juiste business modellen te komen. Je voelt je vrij om gezamenlijke experimenten op te zetten, het kaf van het koren te scheiden en partnerschappen uit te bouwen tot grote, rendabele producten. Je monitort ook nauwkeurig de vorderingen op basis van KPI’s, coacht partners m.b.t. onze producten en bouwt de groei, omzet en impact verder uit.

Door je affiniteit met content en technologie ben je in staat om in nieuwe concepten te denken: toevoegen van content van derden aan NEN producten, NEN content of data opnemen in producten van anderen, samen met partners hele nieuwe proposities ontwikkelen, etc. Je schakelt hiervoor makkelijk met bijvoorbeeld interne Productmanagers, Business Analisten en ons Innovatie Lab of met die van de partners. De functie Partnershipmanager valt bij NEN binnen Productmanagement. Er werken meerdere Productmanagers, waarvan enkele ook aan verschillende producten. De afdeling richt zich op  het versnellen van de ontwikkeling van bestaande en nieuwe producten en diensten plus het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen.

Wat ga je doen als Partnership Manager bij NEN?

 • Werken aan strategie, marktanalyse en segmentatie
 • Selecteren, opbouwen en onderhouden partnerships
 • Werken aan proposities met multidisciplinaire teams (intern en extern)
 • Intern overleg
Persoonlijk profiel
 • Academisch werk- en denkniveau
 • Minimaal 3 jaar ervaring als Partnership Manager van digitale producten of diensten: Marktanalyse en partnerselectie > businessplan en -model > creatie standaard proposities > go-to-market > monitoring en groei
 • Ruime ervaring met project- en stakeholdermanagement inclusief onderhandelen met potentiële partners
 • Sterke affiniteit met technologische mogelijkheden en contentvraagstukken
 • Goede beheersing Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Ondernemend, overtuigend, innovatief, gestructureerd, resultaatgericht, empathisch, doorzettingsvermogen
Arbeidsvoorwaarden

Bij NEN staat jouw ontwikkeling centraal. Zij investeren in hun medewerkers door vanuit NEN Academy diverse inspirerende kennis- en inspiratiesessies aan te bieden. Je kunt zowel intern als extern opleidingen en trainingen volgen, die bij jou en je functie aansluiten. Bovendien heb je op regelmatige basis intervisie met collega's, die in dezelfde periode gestart zijn als jij.

 • 36-urige werkweek
 • 24 vakantiedagen + 12 ATV-dagen
 • Opleidingsmogelijkheden via NEN Academy en individuele trainingsmogelijkheden
 • Laptop, mobiele telefoon en tegemoetkoming in reiskosten

Locatie

Delft

Organisatie

NEN is in 1916 opgericht ter ondersteuning van normalisatieprocessen. Dit doet zij door gezamenlijke afspraken te maken met belanghebbende partijen, waaronder bedrijven, overheden, ngo’s en start-ups. Deze afspraken worden ook wel normen of 'best practices' genoemd. Normen bevorderen innovatie, duurzaamheid, veiligheid, efficiency en internationale handel, zowel op nationaal als op internationaal niveau. NEN is een non-profit stichting met ruim 300 medewerkers en heeft een netwerk bestaande uit bijna 6.000 commissieleden.

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Wendy Witteveen

Executive search specialist in IT (Hard-, Software) & Consumer Products

+31 6 460 340 12
wendy.witteveen@lyncwise.nl
LinkedIn

Annelien Jorendse

Executive search specialist in Media, Retail & Energy

+31 6 557 803 43
annelien.jordense@lyncwise.nl
LinkedIn
Onze klanten