Senior Business Process Manager

open Ede Gepubliceerd op 21-12-2023
open

Ede
Gepubliceerd op 21-12-2023
In het kort
Afgeronde Bedrijfskundige/Economische/Technische opleiding op hbo+/wo-niveau, eventueel aangevuld met een MBA 
Ervaring in vergelijkbare rol in (business proces management) in ‘buy and build’ organisatie met focus op bedrijfsintegratie en transformatie
Bij voorkeur ervaring binnen een retail-of handelsorganisatie en begrip van DC’s met regionale depots en vestigingen

Senior Business Process Manager

Positie

Vanwege de sterke groei van AAGB, mede als gevolg van diverse overnames, is er een nieuwe vacature ontstaan: Senior Business Process Manager. 

Deze rol zal een cruciale bijdrage leveren aan o.a. het naadloos integreren van overgenomen bedrijven binnen de AAGB-organisatie. Niet alleen het harmoniseren van systemen staat op de agenda, maar ook het optimaliseren van processen binnen bestaande bedrijfsonderdelen, zoals bijvoorbeeld het klantcontactcenter.

Met een duidelijke focus op voortdurende ontwikkeling, zal deze functie een essentiële rol spelen in het verwezenlijken van de ambitieuze groeidoelstellingen van AAGB. Een specifieke aandacht ligt bij de integratie van recente aanwinsten (te vinden in het Aftersalesmagazine).

Als onderdeel van een beursgenoteerd bedrijf, binnen een dynamische en uitdagende markt, heeft de Senior Business Process Manager een sleutelpositie binnen de organisatie. Deze zal fungeren als een waardevolle sparringpartner voor de Directeur Netwerk (aan wie deze positie rapporteert) en andere leden van de Groepsdirectie. Sterke vaardigheden in stakeholdermanagement en leiderschap zijn essentieel om het succes van de organisatie te waarborgen in een voortdurend veranderende en competitieve omgeving.

Resultaatgebieden en kernactiviteiten

 • Het coördineren van integraties bij acquisitietrajecten van nieuwe (new business) en bestaande bedrijfsinitiatieven 
 • Zorgdragen voor een naadloze overgang van acquisities met als doel het maximaliseren van de waarde 
 • Opstellen van duidelijk gestructureerde businessplannen, uitvoeren ervan in samenspraak en samenwerking met business leaders en coördineren en opvolgen van verbeterprocessen in de bestaande business
 • Identificeren en benutten van synergiemogelijkheden om operationele efficiëntie te vergroten en groei te stimuleren
 • Coördineren en samenwerken met diverse teams en stakeholders om integratieprocessen te stroomlijnen
 • Begeleiden van diverse business transformaties  en challengen van afdelingen 
 • Begeleiden van diverse grote proces verbeteringen en changemanagement processen 
 • Adviseren en challengen van het management op toepasbaarheid van proces- wijzigingen en optimalisaties
 • Het continu optimaliseren van procesdocumentatie
Persoonlijk profiel

De nieuwe Senior Business Process Manager is een assertieve en gedreven professional die bekend is met het behalen van zakelijke doelstellingen door middel van doordachte integratieplannen en transformatiestrategieën. Hij/zij combineert bedrijfseconomisch inzicht met stakeholdermanagement, en is samen met de business leaders verantwoordelijk voor het coördineren en leiden van de integratieprojecten bij en na acquisities. 

Een ervaren Senior Business Process Manager die met gemak schakelt in een dynamische veranderende omgeving, en in staat is de organisatie in een complex (internationaal) stakeholder veld naar de volgende fase te tillen. We zoeken een hands-on leider, iemand die niet alleen adviseert maar ook actief betrokken is bij de uitvoering van taken. Degene die de business leaders wijst op de uitvoering van taken die in de business cases leiden tot het behalen van onze acquisitie tracker.

Opleiding en ervaring

 • Afgeronde Bedrijfskundige/Economische/Technische opleiding op hbo+/wo-niveau, eventueel aangevuld met een MBA 
 • Ervaring in vergelijkbare rol in (business proces management) in ‘buy and build’ organisatie met focus op bedrijfsintegratie en transformatie  
 • Bij voorkeur ervaring binnen een retail-of handelsorganisatie en begrip van DC’s met regionale depots en vestigingen
 • Stakeholdermanagement ervaring op directie niveau 
 • Ervaring met projectmanagement en het leiden van grote verander- en verbeterprocessen (sterke voorkeur voor Black Belt / Lean Six Sigma)
 • Bewezen trackrecord in het ontwikkelen en uitvoeren van succesvolle businessplannen
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engels taal

Competenties

 • Zelfstandig, ondernemend en initiatiefrijk. In staat om met een stimulerende en weloverwogen aanpak op zaken door te pakken, zodat ambities ook worden waargemaakt. Impact door daadkracht 
 • Een proactieve en resultaatgerichte mindset, met het vermogen om onder druk te presteren en deadlines te halen
 • Bedrijfseconomische en zakelijke inslag, houdt daarbij het belang van de business altijd in het oog 
 • Analytisch en conceptueel vermogen. Kan snel denken en heeft het vermogen om snel complexe onderwerpen en contexten te begrijpen. Cijfermatig sterk. Brengt structuur, overzicht en inzicht: kan in- en uitzoomen (helicopterview)
 • Goede communicatieve vaardigheden en sterk in stakeholdermanagement op verschillende hiërarchische niveaus. Sparringpartner voor de directie
 • Mensgericht, sociaal, empathisch, verbindend en betrokken, maar ook vasthoudend, nuchter/no-nonsense/pragmatisch, consequent en duidelijk. Stevige persoonlijkheid, maar niet eigenwijs 
 • Communicatief sterk. Authentiek. Transparant in de informatieverstrekking richting de stakeholders. Duidelijk, recht door zee, to the point, humor, realistisch
Arbeidsvoorwaarden
Wat kan je verwachten?
 • Een verantwoordelijke baan met voldoende vrijheid om zelf invulling te geven aan belangrijke thema’s
 • Een dynamisch en snelgroeiend bedrijf dat continue in beweging is
 • Een bedrijf met een duidelijke agenda voor diversiteit, inclusiviteit en duurzaamheid
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
Alliance Automotive Group Benelux

Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) is verantwoordelijk voor het importeren, distribueren en verkopen van auto-onderdelen en accessoires voor met name  de professionele gebruiker in de Benelux. Dit gebeurt onder meer via de dochtermaatschappijen Alliance Automotive Trading, PartsPoint in Nederland en België.  Daarnaast behoort Winparts, een B2C e-commerce speler, tot de groep om daarmee de consumentenmarkt voor auto-onderdelen en -accessoires te bedienen. AAGB (omzet c.a. € 500 miljoen en 2000 medewerkers) heeft een leidende rol verworven in de onderdelendistributie in de Benelux automotive aftermarket en is een professionele organisatie met een groot volume; een serieuze partij voor zowel leveranciers als klanten. 

De Benelux organisatie is onderdeel van Alliance Automotive Group (AAG) en heeft zijn hoofdkantoor in Parijs. AAG is een vooraanstaande internationale distributeur en maakt sinds 2017 deel uit van het in Amerika beursgenoteerde Genuine Parts Company (GPC), het grootste automotive aftermarket bedrijf ter wereld.

AAGB heeft een toonaangevende positie in de markt. De afgelopen jaren hebben zij, als gevolg van zowel autonome - als geacquireerde omzet, een sterke groei laten zien. Hoewel de huidige marktomstandigheden gunstig zijn, vragen veranderende marktomstandigheden, door met name elektrificatie en digitalisering, een anticiperende blik. De groep (AAG) oriënteert zich actief op de markttransitie en ontplooit initiatieven om haar leidende rol te behouden en of uit te bouwen. 

Bij AAGB wordt de cultuur gekenmerkt door een sterke focus op innovatie en samenwerking. De organisatie hecht grote waarde aan het opbouwen van nauwe banden met zowel medewerkers als klanten. Excellente prestaties en groei worden gestimuleerd in een dynamische en inspirerende omgeving. De organisatie staat bekend om haar positieve veranderingen en professionele ontwikkelingsmogelijkheden.

Locatie

 • Ede (Gelderland) 
 • Hybride werken/thuiswerken behoort tot de mogelijkheden

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Dorien Weber

Executive search specialist in Manufacturing, Energy & Logistics

+31 6 111 712 21
dorien.weber@lyncwise.nl
LinkedIn

Charlotte Schepers-Kluck

Executive search specialist in HR en Finance branchebreed

+31 6 353 107 36
charlotte.schepers@lyncwise.nl
LinkedIn
Onze klanten