Strategic Purchaser

vervuld Nunspeet Gepubliceerd op: 21-12-2021 Minimaal 5 jaar werkervaring
vervuld

Nunspeet
Gepubliceerd op: 21-12-2021
Minimaal 5 jaar werkervaring

In het kort

Hbo/wo-niveau, bij voorkeur aangevuld met NEVI
Minimaal 5 jaar werkervaring in het inkoopvak binnen het retailsegment
Naast een marktconform salaris bieden zij een ruime selectie aan secundaire arbeidsvoorwaarden.
Positie vervuld

Strategic Purchaser

POSITIE

Voor B&C Raamdecoratie is er ruimte ontstaan voor een Strategic Purchaser. Doel van deze positie is het, in nauwe samenwerking met category management en productie in Polen, verder professionaliseren en verbeteren van het inkoopproces in de breedste zin van het woord. Je rapporteert in deze rol aan de Manager Category Management en werkt nauw samen met de Category Managers die verantwoordelijk zijn voor het samenstellen van de collectie. Denk hierbij aan het opstellen en naleven van contracten, de prijsonderhandelingen, maar vooral de logistieke condities die van cruciaal belang zijn voor kwaliteit en levertijd! Je bent iemand die gemakkelijk kan schakelen met diverse afdelingen intern/extern (Europa/Azië/USA). Nieuwe ontwikkelingen waaronder CO2-neutraliteit, duurzaamheid van materialen en/of recycling van producten zullen een steeds grotere rol gaan spelen binnen inkoop.

Verantwoordelijkheden

 • Verantwoordelijk voor contractueel vastleggen en naleven van inkoop en logistieke condities met bestaande en nieuwe leveranciers (leverancierskeuze in overleg Category Management en productie)
 • Sourcing van nieuwe toeleveranciers als het gaat om key components
 • Commerciële kansen zien bij fabrikanten (innovaties) en vertaling kunnen maken naar de organisatie
 • Opstellen, uitvoeren en rapporteren van jaarlijkse savingsplan
 • Bezoeken van beurzen wereldwijd
 • Participeren in projecten in samenwerking met Category Management

PERSOONLIJK PROFIEL

 • Hbo/wo-niveau, bij voorkeur aangevuld met NEVI
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in het inkoopvak binnen het retailsegment 
 • Affiniteit met een productie omgeving
 • Vloeiend in Engels (woord en geschrift)
 • Goede analytische vaardigheden
 • Teamplayer/verbinder
 • Uitstekende onderhandelaar
 • In the lead zijn in lopende projecten
 • Assertief, doelgericht maar vooral een stevige persoonlijkheid

Arbeidsvoorwaarden

B&C biedt een open en moderne werkomgeving met enthousiaste collega’s. Naast een marktconform salaris bieden zij een ruime selectie aan secundaire arbeidsvoorwaarden. 

ORGANISATIE

In 1971 is B&C opgericht. Vanuit een kleine Doe-Het-Zelf winkel in Amsterdam, startte in dat jaar een groothandel in houten rolgordijnstokken. Hetgeen de basis zou worden van een toonaangevend concern in raamdecoratie. Vanuit Amsterdam, via Elspeet naar Nunspeet om ruimte te kunnen bieden aan een sterke groei. Internationale expansie was er snel: Frankrijk, België, Duitsland en in 1992 de start van assemblage in Polen. Nu omvat de B&C Groep 825 medewerkers in meer dan 10 landen met een omzet van ruim € 100 miljoen. 

Begin dit jaar is de B&C Groep overgenomen door Springs Window Fashions (USA). De samenwerking met Springs brengt B&C in een sterke positie om de activiteiten in Europa verder uit te breiden. 
B&C en Springs hebben eenzelfde beleid: het bieden van een goede ondersteuning aan hun afnemers middels productinnovatie, klantenservice en marketingsupport. B&C blijft als zelfstandige business unit opereren onder de Springs Window Fashions paraplu. Er is een ambitie waarbij de organisatie hard wil groeien, een verdubbeling van de omzet in drie jaar. De belangrijkste focus binnen B&C is klanttevredenheid in termen van kwaliteit en levertijd. Er wordt gewerkt in een open, informele sfeer en in hecht teamverband. De komende tijd zal er focus liggen op het verder bouwen van een hecht team, met een duidelijke simpele structuur met aandacht voor de kernwaarden van de organisatie: excite to consumer and customer, focus, move fast together & ensuring accountability. 

De verschillende dochterondernemingen van de B&C groep zijn gevestigd in Nederland, Denemarken, Noorwegen, Polen, Frankrijk, Spanje en Italië. Sourcing vindt wereldwijd plaats met een eigen inkoopkantoor in het Verre Oosten (Taiwan). In Polen maken ruim 350 medewerkers dagelijks vele honderden raamdecoratieproducten in een moderne en efficiënt gestuurde productielocatie (12.000 vierkante meter). Op het moderne hoofdkantoor in  Nederland (Nunspeet) werken momenteel 260 medewerkers.

B&C Retail heeft de markt onderverdeeld in twee segmenten. Enerzijds het segment van de zelfstandige dealernetwerken, die actief zijn in het hogere marktsegment, waarbij maatwerk en hoge toegevoegde waarde kenmerkend zijn, handelend onder de bedrijfsnaam B&C Raamdecoratie. Anderzijds het segment dat zich op de traditionele DIY retailers en woningdiscounters richt, waarbij “ready made” producten worden geleverd met een beperkte mate van maatwerk. Grote volumes met een lager prijspeil. Dit segment valt onder Trendiy. 

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Annelien Jorendse

Executive search specialist in Media, Retail & Energy

+31 6 557 803 43
annelien.jordense@lyncwise.nl
LinkedIn

Erik Jan Doekes

Executive search specialist in Trade & Manufacturing, Consumer Goods, Retail & E-tail

+31 6 509 520 05
erikjan.doekes@lyncwise.nl
LinkedIn

Onze klanten