Senior Strategie Consultant

vervuld Arnhem Gepubliceerd op 12-02-2024 minimaal 7 jaar werkervaring
vervuld

Arnhem
Gepubliceerd op 12-02-2024
minimaal 7 jaar werkervaring
In het kort
Een afgeronde relevante masteropleiding op academisch niveau
Aantoonbare ervaring met strategy consulting in de context van opschaling van operationele processen en industrialisatie inclusief ketenpartners vanuit een ‘end-2-end’ perspectief
Minimaal 7 jaar werkervaring met infrastructurele vraagstukken waarin “keten-denken” centraal heeft gestaan
Positie vervuld

Senior Strategie Consultant

Positie

Je komt te werken in het team Alliander Corporate Strategy en adviseert de RvB en de verantwoordelijken van de verschillende organisatie-onderdelen als het gaat om de strategische vraagstukken met betrekking tot de operationele processen (COO-domein). Dat betekent dat je adviseert over alle bedrijfsonderdelen van Alliander met de focus op de realisatie en uitvoering.

De afdeling Corporate Strategy bestaat uit een kernteam van ca. 10 betrokken collega’s met daarom heen tientallen collega’s binnen de verschillende organisatie-onderdelen die op de verschillende dossiers zijn betrokken en waar je intensief mee samenwerkt in gelegenheidsteams. Je belangrijkste stakeholders zijn de Raad van Bestuur, directieleden, diverse managementteams en andere interne stakeholders. 

De uitdaging

De energietransitie zorgt ervoor dat ons energiesysteem een transformatie ondergaat. We nemen afscheid vaan aardgas en transportbrandstoffen en gaan veel meer elektriciteit gebruiken én opwekken. Dit betekent meer vraag naar aansluitingen op onze elektriciteitsnetten én dat die elektriciteitsnetten zelf significant moeten worden uitgebreid. Tegelijkertijd zorgen maatschappelijke en geopolitieke ontwikkelingen voor uitdagingen in deze opgave. Zo is de fysieke ruimte voor infrastructuur schaars, een tekort aan technici, en zijn er bedreigingen in de supply-chain van materialen. 

Als Strategie Consultant Operatie vertaal je deze ontwikkelingen naar onderbouwde strategische keuzes die nodig zijn om de operationele opschaling mogelijk te maken.  Je doet dit  in nauwe samenwerking met het team van Corporate Strategie en bovenal de betrokkenen vanuit de realisatieketens. Scenariodenken en besluitvorming op hoog niveau is hierin belangrijk. Het kunnen denken in systemen vanuit een End-to-End proces waarbij je beïnvloedt en richting geeft aan leidinggevenden, zonder zelf in de lijn te acteren. Op inhoud ben je bezig met primaire processen (op/afschalen of uitbesteden), projectbeheersing, productieketens (aannemers), internationalisatie, supply chain en innovatie. 

Op het juiste moment de juiste keuzes maken binnen de energietransitie wordt jouw belangrijkste rol als Senior Strategie Consultant. Jij staat in verbinding met de wereld om je heen en creëert nieuwe mogelijkheden om de energietransitie waar te maken. Samen met Corporate Strategie werk je van buiten naar binnen én van binnen naar buiten. Jij maakt het net toekomstbestendig bij Alliander. 

Persoonlijk profiel

Met jouw energie blink je uit als Strategie Consultant. Je bent een conceptueel denker en overziet het gehele ecosysteem-speelveld van leveranciers van halffabrikaten, interne processen en samenwerking met aannemers en gemeenten. Je beschikt over uitstekende analytische vaardigheden en communiceert goed met alle stakeholders. Je beweegt je makkelijk op verschillende niveaus binnen de organisatie en je bent een uitstekende sparringpartner. Ook heb je snel door waar de behoefte ligt en begrijp je wat nodig is om grip te krijgen en te houden op de ketens.

Je kunt snel schakelen tussen strategisch en tactisch niveau en weet vernieuwende visies en doelstellingen voor de lange termijn helder te formuleren. Je bent in staat om de gevolgen van beslissingen adequaat in te schatten.

Kerntaken van de strategie consultant

 • Ontwikkelen van een visie op de End-End opschaling van operatie (Supply Chain keten)
 • Uitvoeren van analyses ter onderbouwing van je visie
 • Advies uitbrengen aan de RvB, diverse MT’s en andere interne stakeholders
 • Ontwerpen of herontwerpen processen

Verder breng je het volgende mee

 • Een afgeronde relevante masteropleiding op academisch niveau
 • Aantoonbare ervaring met strategy consulting in de context van opschaling van operationele processen en industrialisatie inclusief ketenpartners vanuit een ‘end-2-end’ perspectief
 • Minimaal 7 jaar werkervaring met infrastructurele vraagstukken waarin  “keten-denken” centraal heeft gestaan
 • Sterke affiniteit en kennis van de dynamiek in de energiesector en/of transitie 
 • Je beschikt over strategy (consulting) skills; cross-sector denken, analytische vaardigheden, problemen helder krijgen en de vertaalslag kunnen maken naar het Operationele domein, besluitvorming op hoog niveau.  
 • Je hebt een groot reflectief vermogen. Je daagt jezelf uit om je bevindingen nog eens van een andere kant te bekijken voordat je deze deelt met je opdrachtgever(s)
 • Je bent van nature nieuwsgierig, stelt vragen en hebt lef om door te vragen 
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
Arbeidsvoorwaarden

Jij hebt de energie, zij bieden je de ruimte. Voor deze vacature kun je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek) een meer dan marktconform salaris (schaal 12) plus een hele set aan secundaire voorwaarden die je zelf kunt samenstellen. 

Ze werken flexibel en online, deels vanuit huis. Ook ben je af en toe voor meetings op kantoor in Arnhem (vooral de maandag- en dinsdagen). Vier dagen is mogelijk.

Alliander

Alliander, een netwerkbedrijf bestaande uit verschillende entiteiten waaronder  Liander, Firan, Qirion, Qterra, Dep en Entrnce  (allen gericht op de infrastructuur van de energietransitie). 

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Dorien Weber

Executive search specialist in Manufacturing, Energy & Logistics

+31 6 111 712 21
dorien.weber@lyncwise.nl
LinkedIn

Annelien Jorendse

Executive search specialist in Media, Retail & Energy

+31 6 557 803 43
annelien.jordense@lyncwise.nl
LinkedIn
Onze klanten