Strategie Consultant

open Arnhem Gepubliceerd op: 09-11-2021 Minimaal 5 jaar werkervaring
open

Arnhem
Gepubliceerd op: 09-11-2021
Minimaal 5 jaar werkervaring

In het kort

Een afgeronde opleiding op wo-niveau, aangevuld met bij voorkeur een Master in Supply Chain Management of vergelijkbaar
Minimaal 5 jaar ervaring binnen een strategische supply chain omgeving waarin “keten denken” en “keten beheersing”, centraal hebben gestaan
Kennis van de infra wereld hoeft niet, is wel een pre

Strategie Consultant

POSITIE

Je komt te werken in het team van de nieuw opgezette afdeling Visie & Ontwerp binnen het bedrijfsonderdeel Strategisch Resource Management (SRM). Het team bestaat uit strategie- en business consultants, strategisch scenario planners en business analisten. Je rapporteert aan de Manager Visie & Ontwerp. 

SRM borgt de maakbaarheid van het werkpakket, zowel nu als in de toekomst. Dit doen ze door het werk integraal te plannen en te zorgen voor beschikbaarheid van personeel, materialen en diensten op het juiste moment in de tijd. De belangrijkste kernactiviteiten van SRM zijn erop gericht om:

 • De huidige en toekomstige uitvoeringsformules te (her)ontwerpen
 • Vraag prognoses vanuit Klant & Ontwerp om te zetten in scenario’s en planningen
 • Het verkrijgen van de juiste resources uit de markt (mensen, materialen en diensten) en deze vast te leggen in contracten
 • Uiteindelijk de juiste materialen, mensen en diensten tijdig op de plek te krijgen waar het werk wordt uitgevoerd

De volgorde waarin men dit werk doet, is van ultiem belang. Dat komt samen in het zogenaamde voortbrengingsproces. Het werk start bij de klant en hun partners plus de gedachte wat het proces betekent voor het gas- en elektriciteitsnet. In dit speelveld zorgt SRM dat de materialen, aannemers en hun eigen mensen op het juiste moment beschikbaar zijn zodat het werk vervolgens in de realisatieketens kan worden uitgevoerd. Zo kunnen ze hun taak optimaal uitvoeren en het gas- en elektriciteitsnet beschikbaar maken voor steeds meer gebruikers. Als Strategie Consultant werk je aan het neerzetten van een visie op basis van trends en ontwikkelingen in de energiemarkt. Je bent in staat de uitdagingen die daarmee gepaard gaan te benoemen en te adviseren hoe daar het beste mee om te gaan. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het (her-) ontwerp van productiestraten (hoe plaatsen ze een groot aantal nieuwe middenspanningsstations op een zo efficiënt mogelijke manier in de kortst mogelijke tijd tegen zo laag mogelijke maatschappelijke kosten) of de voorbereiding en implementatie van laadpalen (de marktvraag zo goed mogelijk afstemmen met de interne en externe partijen die hier bij betrokken zijn; kan dit proces sneller/beter/efficiënter?).

Je belangrijkste stakeholders zijn de Raad van Bestuur, het MT van SRM en andere interne stakeholders zoals Asset- & Product management, Klant & Ontwerp, de realisatieketens zoals Grootverbruik, Reconstructie en Netten, Klein Verbruik en Onderhoud & Storingen.

PERSOONLIJK PROFIEL

Met jouw energie blink je uit als Strategie Consultant. Je bent een conceptueel denker en overziet het gehele speelveld. Je beschikt over uitstekende analytische vaardigheden en communiceert goed met alle stakeholders. Je beweegt je makkelijk op verschillende niveaus binnen de organisatie. Ook heb je snel door waar de behoefte ligt en begrijp je wat nodig is om grip te krijgen en te houden op de ketens.

Je kunt snel schakelen tussen strategisch en tactisch niveau en weet vernieuwende visies en doelstellingen voor de lange termijn helder te formuleren. Je bent in staat om de gevolgen van beslissingen adequaat in te schatten.

Kerntaken van de strategie consultant:

 • Ontwikkelen van een visie op Supply Chain Management
 • Uitvoeren van analyses ter onderbouwing van je visie
 • Advies uitbrengen aan de RvB, het MT en andere interne stakeholders
 • Ontwerpen of herontwerpen van productiestraten/processen

Verder breng je het volgende mee:

 • Een afgeronde opleiding op wo-niveau, aangevuld met bij voorkeur een Master in Supply Chain Management of vergelijkbaar
 • Minimaal 5 jaar ervaring binnen een strategische supply chain omgeving waarin  “keten denken” en “keten beheersing”, centraal hebben gestaan
 • Kennis van de infra wereld hoeft niet, is wel een pre
 • Je beschikt over consulting vaardigheden zoals problemen helder maken en structureren, uitvoeren van analyses ter onderbouwing van je visie en organisatie breed denken
 • Je hebt een groot reflectief vermogen. Je daagt jezelf uit om je bevindingen nog eens van een andere kant te bekijken voordat je deze deelt met je opdrachtgever(s)
 • Je bent van nature nieuwsgierig, stelt vragen en hebt lef om door te vragen 
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal

Arbeidsvoorwaarden

Jij hebt de energie, zij bieden je de ruimte. Voor deze vacature kun je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek) een meer dan marktconform salaris (schaal 10).

Verder ontvang je een set aan secundaire voorwaarden die je zelf kunt samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van extra vrije dagen of mogelijkheden voor ouderschapsverlof. Ook zijn er ruime vergoedingen voor opleidingen & trainingen. Ze hebben alle mogelijkheden op een rij gezet op https://werkenbij.alliander.com/over-Alliander/arbeidsvoorwaarden/

Ze werken flexibel en online, deels vanuit huis. Ook ben je af en toe voor meetings op kantoor in Arnhem.

ORGANISATIE

Alliander, een netbeheergroep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander, Qirion en Kenter.  Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren ze het energienet. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. Ze zijn dan ook blij dat ze kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren ze technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst. 

Binnen deze functie versterk jij de 3.000 collega’s bij netbeheerder Liander. Met elkaar leiden zij de dagelijkse distributie van gas en elektra over hun netten in goede banen.  Zij geloven in een inclusieve en diverse organisatie waarin iedereen vanuit zijn eigen kracht en talent een kans krijgt.

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Dorien Weber

Executive search specialist in Manufacturing, Energy & Logistics

+31 6 111 712 21
dorien.weber@lyncwise.nl
LinkedIn

Annelien Jorendse

Executive search specialist in Media, Retail & Energy

+31 6 557 803 43
annelien.jordense@lyncwise.nl
LinkedIn

Onze klanten