Signed, Sealed, Delivered… en dan?

Signed, Sealed, Delivered… en dan?

– geschreven door Joost Ouwerkerk –

Over het nut van Onboarding

Nog maar een aantal jaar geleden was de vraag naar Onboarding vanuit de opdrachtgever of de startende kandidaat vrijwel nihil. Het werd vaak in één adem genoemd met het inwerkproces en kwam in onze praktijk zo nu en dan ter sprake. Vaak was het dan ook niet helemaal duidelijk wat betrokken partijen nou eigenlijk voor ogen hadden.

De ene keer ging het over de werkgever die er voor zou zorgen dat er een (werkende!) laptop, bureau, telefoon en ja, de visitekaartjes klaar stonden. De andere keer ging het over ‘de eerste twee weken plannen we de agenda lekker vol en daarna vertrouwen we er op dat alles goed komt’.

Nieuwheidsfase

Inmiddels is de onwennige en onwetende nieuwheidsfase van Onboarding voorbij en is bewezen dat dergelijke trajecten er voor zorgen dat de nieuwe leiders sneller, effectiever en duurzamer ingroeien in een nieuwe positie, werkomgeving en cultuur. Daarmee de kans op (en dealen met) de kostbare, soms gênante gevolgen van falen van de nieuweling EN diens werkgever in het prille huwelijk.

Vraag naar en advies

Ook wij zien de vraag naar (advies over) Onboarding toenemen en zijn er van overtuigd dat Onboarding geen trend is. Wij mogen steeds vaker aan de slag met dergelijke vraagstukken, als waarde toevoegende kroon op een toch al intensief search- en benoemingsproces.

Benieuwd en wil je meer weten?

Neem dan contact op met Joost Ouwerkerk op +31 6 2900 3895 of joost.ouwerkerk@lyncwise.nl

Joost Ouwerkerk

Founder | Executive search specialist in Industrie & Handel

+31 6 290 038 95
joost.ouwerkerk@lyncwise.nl
Linked-In

“Wij geloven in het bij elkaar brengen van ambities op directie- en managementniveau!”

Onze diensten

Wat vinden onze klanten?

Onze klanten