Commercieel Directeur

 

Commercieel Directeur

Internationale Groothandel AGF

 

Organisatie

Voor onze opdrachtgever, een internationaal opererende succesvolle groothandel in verse groenten en fruit, zijn we op zoek naar een Commercieel Directeur. Het familiebedrijf levert jaarrond een breed assortiment aan internationale retailers en handelaren in meerdere landen en heeft een eigen – state of the art – logistiek centrum. De directie wordt nu gevormd door de Algemeen Directeur en eigenaar, Financieel Directeur en Directeur Operations & Logistics.

 

Door snel en flexibel te zijn én jaarrond te kunnen leveren, heeft onze opdrachtgever een markt leidende positie verworven.  De cultuur kenmerkt zich als hands-on, ondernemend en zeer klantgericht. De handelsspirit zit door het hele bedrijf: op het juiste moment tegen de juiste prijs inkopen en verkopen, kwaliteit handhaven, snel handelen, de markt aanvoelen, waar nodig innoveren en bijsturen, relaties onderhouden, elkaar scherp houden. Daarbij helpt het dat het een familiebedrijf betreft met een lange termijn doelstelling en koers.

 

Het bedrijf heeft een breed gedragen wens om een volgende stap te zetten in professionaliteit (strategie, organisatie en cultuur) en groei. In dit kader heeft onze opdrachtgever besloten om de nieuwe positie van Commercieel Directeur toe te voegen aan de directie.


Positie

Commercieel Directeur

De Commercieel Directeur wordt lid van het directieteam en rapporteert aan de Algemeen Directeur.
Hij of zij draagt verantwoordelijkheid voor het continue verbeteren van de commerciële prestaties samen met het team (inclusief uitvoering en bewaken van de verkoopstrategie) en realiseert de daaruit voortvloeiende operationele, beleidsmatige, financiële en personele doelstellingen.

 

De Commercieel Directeur brengt nieuwe energie (‘vuur in de organisatie’), gretigheid en verbindend leiderschap. Op een positieve manier bepalen van richting & doel; bewaken van evenwicht in de afdeling; verbinden en communiceren; streven naar continue verbetering.

 

Resultaatgebieden en kernactiviteiten

 • Toezien op beleid en organisatie
 • Ontwikkelen, vertalen & realiseren strategie
 • Stimuleren business development
 • Leidinggeven aan teams
 • Coachen & verbeteren kwaliteit

 

Persoonlijk profiel

 

Functie-eisen en competenties

 

Opleiding en ervaring

 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • Minimaal 10 jaar commerciële managementervaring, bij voorkeur in ondernemende omgeving en/of handels dynamiek
 • Engelse en Duitse taalvaardigheid is belangrijk, Frans en/of Spaans is een pre

 

De Commercieel Directeur heeft een brede(re) achtergrond en komt met nieuwe ideeën. Een verbinder die goed is in het beter maken van mensen. Niet een te groot ego. Brengt structuur en nieuwe energie. Iemand met een hoge gunfactor die goed kan balanceren tussen telers en klanten. Verbindt zich gedurende lange termijn aan een bedrijf en zijn doelstellingen. Gemotiveerd, loyaal en betrouwbaar.

 

Relevante competenties

 • Commercieel denken en handelen
 • Heeft uitstekend ontwikkelde leiderschapskwaliteiten waardoor er een vanzelfsprekende bereidheid ontstaat van samenwerken. Geeft het goede voorbeeld met betrekking tot de gewenste cultuur en waarden
 • Leidinggeven: is in staat om (senior) commerciële medewerkers te inspireren, ontwikkelen en aan te trekken
 • Pragmatisch en doelgericht. Flexibel
 • Visie ontwikkelen en strategisch denken.
 • Cijfermatig sterk. Goed hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden en snel kunnen schakelen tussen details en hoofdlijnen. Fact-based
 • Creatief en innovatief: komt met nieuwe ideeën, benaderingen of inzichten. Zoekt mogelijkheden voor de organisatie om zich te verbeteren
 • Besluitvaardigheid: beslissingen nemen door middel van het ondernemen van acties
 • Initiatief: kansen zien en zelfstandig tot actie overgaan. Liever uit zichzelf beginnen dan passief afwachten
 • Sensitief: op basis van inlevingsvermogen actief schakelen in communicatieniveaus en overtuigingsstijlen
 • Excellente onderhandelingsvaardigheden om relatie met belangrijkste leveranciers mede vorm te geven

 

Arbeidsvoorwaarden

Bij deze functie horen uitstekende arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met het niveau van de positie.

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Joris van Lommel

Executive search specialist in Digital, FMCG, Retail & Consumer Goods

 

Joris is ‘trusted advisor’ van zowel getalenteerde kandidaten als van bijzondere bedrijven. Een natuurlijke verbinder die ambities en passies expliciet maakt en meeweegt in de besluitvorming. Hij heeft jarenlange ervaring in bemiddeling van ‘top potentials’ in de disciplines supply chain, commercie en strategie – in het bijzonder voor bedrijven in verandering/private equity. Dat doet hij gedreven en met flair. Joris heeft gedurende zijn bijna 20-jarige loopbaan een zeer relevant netwerk opgebouwd. Hij komt snel tot de kern, weet wat er in de praktijk speelt en staat in voor een hoog kwaliteitsniveau. Een echte vakman: gedreven, kritisch, doortastend en positief.

 

Joris van Lommel
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 536 677 46
joris.vanlommel@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Joris

Erik Jan Doekes

Executive search specialist in Trade & Manufacturing, Consumer Goods, Retail & E-tail

 

Het leggen van verbindingen is een tweede natuur voor Erik Jan. Zijn drijfveer is om mensen te helpen om te doen waar ze goed in zijn. Zodat top-performers het verschil kunnen maken. Vooral de intrinsieke motivatie en drijfveren intrigeren hem. Opdrachtgevers leidt hij professioneel door de verschillende stadia van het wervings- en selectietraject. Hij is degelijk en grondig: altijd op zoek naar het best mogelijke resultaat. Wat hem verder kenmerkt, is zijn drive in combinatie met diepgaande kennis van de functiegebieden commercie, supply chain en operations. Al met al een bijzonder prettige gesprekspartner!

 

Erik Jan Doekes
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 50 95 20 05
erikjan.doekes@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Erik Jan

Share this: